KUPID

Udruga Kopriva organizirala radionice o osnovama aromaterapije i bioraznolikosti

Prvo predavanje održala je članica udruge Kopriva Nela Novak, a drugo Silvija Kolar Fodor iz Udruge Biovrt - u skladu s prirodom.

13:10h
0
Nela Novak govorila je o učincima aromaterapije

U sklopu provedbe projekta KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM udruga KOPRIVA je protekli vikend organizirala i provela dvije zanimljive aktivnosti.

Prvo predavanje održala je članica udruge Kopriva Nela Novak.  Na tom je predavanju održanom u petak bilo govora o osnovama aromaterapije i upotrebi eteričnih ulja za očuvanje zdravlja, liječenje i prevenciju bolesti, o prednostima prirodne kozmetike, razlici između prirodne i komercijalne kozmetike, povijesti prirodne kozmetike i štetnim sastojcima komercijalne kozmetike.

Nakon teorijskog dijela svaki je korisnik dobio priliku izraditi vlastitu patu za zube i masku za lice.

Drugo je predavanje, u subotu, održala Silvija Kolar Fodor iz Udruge Biovrt – u skladu s prirodom. Ona je kroz predavanje o bioraznolikosti prisutne poučila na koji način njegovati simbiozu raznih biljaka u vlastitom vrtu, na što obratiti pozornost pri planiranju i pripremi vrta za sezonu te održala tradicionalnu razmjenu sjemenja.

Projekt KUPID – Koprivničke Udruge Ponovno Imaju DOM financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u vrijednosti od 1.553.566,67 kuna.

čitam...