oživljavanje bivše vojarne

Udruga RockLive donosi val žestokih koncerata u koprivnički kampus, bendovi obećavaju ludi provod

Ovo je prvi ovogodišnji koncert u organizaciji Rocklive-a. Koncerti počinju u 21 sat u prostorijama FUNK-a (u koprivničkom kampusu).

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Udruga RockLive, jedna od članica Foruma udruga nezavisne kulture, nastavlja program Rocklive koncerata 23. veljače u FUNK-u u Koprivnici.

Nastupit će Bad Mushrooms, Them Moose Rush i Nagon. Večer će otvoriti Nagon, koprivnički rock bend koji u raznim postavama djeluje od 2009. godine. Iza sebe ima oko sedamdesetak nastupa po klubovima te moto-skupovima u Hrvatskoj i Sloveniji. Sviraju obrade stranih i domaćih rock pjesama uglavnom iz perioda 60-ih do 80-ih godina.

Posebno za ovu priliku bend se ponovno okupio u sadašnjoj postavi koju čine vokal Dominik Tukanj, Dejan Bogovac na gitari, a i jedan je od vokalista, Emil Jakupić na gitari, Marko Katalenić na basu i Neven Žnidar na bubnjevima.

Bad Mushrooms, zagrebački retro hard rock bend, osnovan je 2008 godine. Odsvirali su više od 180 koncerata po čitavoj Hrvatskoj, regiji i mini turneju po Engleskoj. Godine 2013. snimili su svoj prvi EP Put do vrha. Trenutno band radi na prvom cjelovitom albumu koji se očekuje sredinom godine. Neka od natjecanja na kojima su nastupili do sada su: You are going to UK with Lord – Pobjednici, Rovinj Music Festival 2013 – Finalisti, HR Demo Klub 2013/2014 – Finalisti…

Posljednji će nastupiti Them Moose Rush progresivni rock trio iz Bjelovara. Bend koji postoji od 2011. Prošle godine izdali su album Don’t pick your noise koji je izdan virtualno, na CDu i na ploči. Album je dobio odlične recenzije i uvrštavan je na razne top liste za albume godine (Nacional – tiskano izdanje u top 5).

Uz ostale manje festivale i klupske svirke od kojih ističu rasprodani Kset na promociji
albuma u ožujku, svirali su četiri puta na INmusic festivalu u Zagrebu, Europavox festivalu u Francuskoj i Superuho u Primoštenu. Ove godine ih čeka europska turneja, nešto klubskih gigova, te ljetni festivali po hrvatskoj, za sada je objavljen Feragosto jam.

Ovo je prvi ovogodišnji koncert u organizaciji Rocklive-a. Koncerti počinju u 21 sat u prostorijama FUNK-a (u koprivničkom kampusu).

Program sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.