INVESTIRANJE I UPRAVLJANJE

Udruga za održivi razvoj kroz filmove i dijalog potaknula na razmišljanje o Zemlji

Događanje je počelo u Kinu Velebit prikazivanjem dva dokumentarna filma održive tematike, a nastavilo se u Gradskoj knjižnici.

13:36h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Udruga za održivi razvoj Hrvatske organizirala je u ponedjeljak drugo događanje za održivost planeta Zemlje u gradu Koprivnici. Cilj događanja bio je informirati javnost i potaknuti na razmišljanje o važnosti održivog investiranja i upravljanja za održivost planeta Zemlje, kroz ponajbolje primjere iz svijeta.

Događanje je počelo u Kinu Velebit prikazivanjem dva dokumentarna filma održive tematike, Potraga za rješenjem – praktične opcije i Posljedice na sjevernoj polutci. Prikazivanje filmova se održava u suradnji s autorom Sasjom Beslikom, glavnim direktorom održivih financija švedske Nordea Bank AB. Sasja Beslik je renomirani svjetski stručnjak iz područja održivih investicija i upravljanja. Svojim radom i djelovanjem teži razvoju ekonomije na odgovoran način, zaštiti prirode i suživotu ljudi s prirodom.

Nastavak događanja održao se u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice Fran Galović gdje je održan otvoreni dijalog na teme obuhvaćene dokumentarnim filmovima, a u sklopu programa Zelena knjižnica. Teme obuhvaćene dokumentarnim filmovima potaknule su zainteresiranu javnost kroz otvoreni dijalog na dinamično izražavanje različitih mišljenja, zanimljive komentare i pitanja.

Svoj osvrt na održano događanje dale su Julija Škoro i Ina Matijević.

– Izuzetno mi je drago da sam jučer bila u Koprivnici i sudjelovala u otvorenom dijalogu lokalne zajednice. Jer samo uz dijalog i primjere možemo shvatiti što je potrebno da svatko od nas doprinese promjeni i održivosti – kazala je voditeljica komunikacija i marketinga Holcima (Hrvatska) d.o.o. J. Škoro, a prenijele službene stranice Grada Koprivnice.

– Imali smo priliku pogledati dva dokumentarna filma koja su nam pružila uvid u način kako skandinavske zemlje ulažu svoj novac u pametne i održive projekte širom svijeta. Također smo stekli uvid u načine komunikacije s lokalnom zajednicom kako bi se dobila šira slika o utjecaju industrije na lokalnu zajednicu i okoliš. Pristup Sasje Beslika demistificira mišljenje kako je ulaganje u održive projekte financijski neisplativo – izjavila je članica UZOR-a i ZERI Fondacije I. Matijević.