ADAPTACIJA

Udruge Novigrada Podravskog u vatrogasnom domu dobit će prostor koji zaslužuju, Brljek: Nećemo pritiskati radove nauštrb kvalitete

Investicija vrijedna oko 900 tisuća kuna podrazumijeva, primjerice, izgradnju pozornice, formiranje gledališta, obnovu podne podloge i spuštanje stropova povezano s ugradnjom sustava grijanja i hlađenja.

11:00h
0
Vatrogasni dom // Foto: Ivan Balija

Bitno je da projekti imaju svoju svrhu i da posao bude kvalitetno odrađen, kaže Zdravko Brljek, načelnik općine Novigrad Podravski. Na jednak način razmišlja o obnovi vatrogasnog doma kojega su odlučili adaptirati s obzirom na to da, kako je rekao, općina nema odgovarajući, dovoljno veliki prostor s pozornicom.


– Imamo 12 udruga koje zaslužuju kvalitetan prostor u kojemu će prezentirati svoj rad – naglašava Brljek.

Foto: Matija Gudlin
Načelnik Zdravko Brljek // Foto: Matija Gudlin

Investicija vrijedna oko 900 tisuća kuna podrazumijeva izgradnju pozorniceformiranje gledališta, obnovu podne podloge, spuštanje stropova povezano s ugradnjom sustava grijanja i hlađenja kojim će u kratkom roku moći regulirati temperaturu, zatim ugradnju akustičnih ploča, zastora te promjenu stolarije, kao i novu rasvjetu i razglas radi multimedijalnih funkcija.

– Izvođači će imati mogućnost s bilo koje strane stupiti na pozornicu, a ne kao prije dolaziti iz publike. Također, prostor uz pozornicu, nevidljiv publici, završavat će vratima kojima se ulazi na stepenište te se povezuje s gornjim prostorom – pojasnio je Brljek, dodavši kako će biti mjesta za maksimalno 150 gledateljica i gledatelja.

Smatra kako je dom trenutno u solidnome stanju, no naglašava važnost dostizanja iznimne kvalitete. Prema tome cilju krenut će, vjerojatno, krajem travnja kada bi radovi trebali započeti. Iako je želja da isti završe do 15. srpnja i svečane sjednice povodom Dana općine, Brljek napominje.

– Ni u kojem slučaju nećemo pritiskati radove nauštrb kvalitete kako bismo se samo mogli hvaliti – zaključuje.

čitam...