Alarmantno

Udvostručio se broj poginulih na podravsko-prigorskim cestama

11:28h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Zabrinjava broj poginulih. Lani ih je bilo samo sedam, a ove godine, ne uključujući prosinac, čak 13. Posebno crni mjesec bio je rujan kada je u prometnim nesrećama poginulo pet osoba.

Koprivničko-križevačka policija u studenom je zabilježila 63 prometne nesreće. Na sreće, niti u jednoj od njih nije bilo smrtno stradalih osoba.


Ipak, u 22 prometne nesreće bilo je ozlijeđenih, dok je u ostalima nastala samo materijalna šteta.

“Nastradalo je ukupno 27 osoba. Teško su ozlijeđena četiri vozača, putnik i pješak, a lakše 21 osoba – 16 vozača, četiri putnika i pješak”, istaknuli su iz koprivničko-križevačke policije.

Pod utjecajem alkohola bila su 23 sudionika prometnih nesreća (15 posto svih sudionika), a slijetanje vozila s ceste (19 nesreća) i bočni sudari vozila (13 nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća.

Tijekom cijele prošle godine na području županije u prometnim nesrećama nastradala je 361 osoba, a u 11 mjeseci ove godine već 354 osobe.

Ono što posebno zabrinjava je broj poginulih. Lani ih je bilo samo sedam, a ove godine, ne uključujući prosinac, čak 13. Posebno crni mjesec bio je rujan kada je poginulo pet osoba.

Broj lakše ozlijeđenih osoba lani i u 2015. je dosta sličan, a ove godine vidljiv je porast teško ozlijeđenih.

čitam...