Uefina komisija pohvalila Slaven Belupo: učinjeno je više od zadanog

13:34h
0

090602-uefa-mKomisija Uefe (Europske nogomete federacije) za licenciranje u sastavu David Petrishvili i Cees De Bruin, uz pratnju predstavnice HNS-a (Hrvatskog nogometnog saveza) Ivančice Sudac koja vodi poslove licenciranja i međunarodnih odnosa HNS-a, pregledala je u utorak (2. lipnja) koprivnički Gradski stadion na kojem igra Slaven Belupo te planove daljnjeg napretka i organizacije stadiona i kluba i izrazila svoje veliko zadovoljstvo viđenim. Isti komplimenti od istih osoba izrečeni su i prošle godine.

– U ovih godinu dana stalno smo nadgledali događanja na ovom stadionu i pratili poboljšanja koja su napravljena tijekom natjecateljske godine, a jednako tako primijetili smo uspješne nastupe Slaven Belupa u prošlogodišnjim Uefinim klupskim natjecanjima. Zahvaljujući HNS-u pratili smo i sva poboljšanja koja su napravljena na ovom objektu. Iako su stadion, odnosno klub, imali najkraći popis preporuka od svih stadiona koje smo prošle godine pregledali u Hrvatskoj, moram reći da smo izuzetno ugodno iznenađeni, jer ne da je učinjeno samo ono što smo mi preporučili, već i više od toga – rekao je David Petriashvili na prigodnoj konferenciji za novinstvo.

UOČLJIVA KREATIVNOST U ZADANIM UVJETIMA

David Petriashvili izrekao je komplimente klubu, Slavenu Belupu, pohvale gradu Koprivnici i HNS-u:

– Ovdje se vidi dobra suradnja, proaktivan pristup, visoka motivacija svih koji sudjeluju u projektima.

Čestitao je i Slaven Belupu što se kvalificirao u novo Uefino natjecanje, koje će biti atraktivnije nego što su to bili Intertoto i Uefa kup i upozorio da takvo natjecanje donosi i puno veće zahtjeve, što je Slaven Belupo uočio, jer se vidi da dobro poznaje te zahtjeve i propise.

Uz to pohvalio je kreativnost što se odražava u smještaju za invalide, koji je jednostavan, ali kreativan, jer upotrebom pleksiglasa invalidi imaju siguran i primjeren smještaj. Kod stadiona nije bitna veličina, već udobnost objekta. U Koprivnici je proširen prostor za medije i VIP goste.

OBEĆAVAJUĆI SUSRET S GRADONAČELNIKOM

– Imali smo kratki susret s gradonačelnikom i od njega smo čuli da postoje planovi na proširenju standarda na ovom stadionu, što znači potrebu da se natkrije postojeća tribina. Posebno nas raduje što znamo da postoje planovi za izgradnju nove tribine na suprotnoj strani. To je još jedan dokaz dobre suradnje svih ključnih ”igrača” za uspjeh ovog nogometnog projekta. Stadion se koristi i za druga Uefina natjecanja i za nastupe reprezentacija, jer znamo da ovdje u nedjelju igraju mlade reprezentacije Hrvatske i Cipra, da su ovdje nastupale ženske reprezentacije. Interes Uefe je da stadion bude što više iskorišten za različite vrste natjecanja – rekao je Petriashvili.

Postavili smo pitanje, do koje stepenice natjecanja Slaven Belupo može koristiti svoj, gradski, stadion.

– Možda je još rano govoriti o tome do koje razine natjecanja bi Slaven Belupo mogao igrati na ovom stadionu, jer za svaku razinu, odnosno fazu natjecanja su i različiti zahtjevi i uvjeti, kako za igrače, medije, goste i ostale. Ja moram ponoviti još jedanput da su naši dojmovi doista pozitivni, sastavit ćemo detaljno izvješće, predat ćemo ga Uefinoj administraciji i za tjedan-dva može se očekivati i odgovor Uefe, ali unaprijed ne možemo reći ništa precizno, jer odluka nije samo na nama – odgovorio je David Petriashvili.

IVANČICA SUDAC: SLAVEN BELUPO UZOR U KVALITETI ORGANIZACIJE

Ivančica Sudac nastupila je u ime HNS-a:
– Iako su nam svi klubovi isti, sa svima radimo jedanko, imamo potpuno jednaki odnos, moram reći da s NK Slaven Belupom doista HNS u svim segmentima, a pogotovo kod licenciranja i u međunarodnim poslovima, što je meni najbliže, ima doista vrlo kvalitetnu suradnju na svim razinama. Uvijek ispunjavaju sve uvjete, sve preporuke, pa i preko toga, što su primijetila gospoda iz Uefe. Ne samo u pitanju infrastrukture, već i u kompletnom poslovanju. Mogu reći ono što sam ponovila nekoliko puta: ako i jedan klub po kvaliteti organizacije u Hrvatskoj može tražiti uzor, onda je to svakako Nogometni klub Slaven Belupo – zaključila je konferenciju za novinare Ivančica Sudac.