Učenici Srednje škole Koprivnica reketarili ispred srenjoškolskog centra

14:29h
0
Reketarenje je među srednjoškolcima sve prisutnije. Snimio: Marijan Sušenj

Tri učenika Srednje škole Koprivnica istukli su učenika prvog razreda Obrtničke škole zato jer im nije dao novac za pivo. Tu nam je informaciju potvrdio ravnatelj Obrtničke škole Ratimir Ljubić, rekavši da se incident dogodio prije nekoliko dana oko 19 sati ispred školskog centra:

Ravnatelj Obrtničke škole u Koprivnici Ratimir Ljubić. Snimio: Marijan Sušenj– Učenik je nakon šestog sata sjedio na klupi ispred školskog centra i čekao da ga roditelji odvezu kući kad su mu prišla tri starija učenika i zatražili novac, a kad im je rekao da ga nema jedan od njih ga je počeo tuči. Razdvojio ih je profesor u Obrtničkoj školi, a nasilnici su pobjegli, no slučaj smo prijavili policiji koja je naknadno utvrdila o kome se radi. Učenik je „zaradio” šljivu i posjekotinu na licu.
Ravnatelj je naglasio da učenici prijavljuju sve više slučajeva prijetnji i reketarenja na putu do škole i kući te na autobusnom i željezničkom kolodvoru, no boji se da su informacije koje dođu do njega tek desetina stvarnog problema. Neslužbenu informaciju da su srednjoškolci reketarili i učenike s posebnim potrebama Ljubić nije mogao potvrditi, no naglasio je da će svatko tko se usudi takvo što učiniti biti izbaćen iz Obrtniče škole.
Glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek izvijestio je da je jedan od trojice nasiljnika star 18 godina nanio je 15-ogodišnjaku lakše tjelesne ozljede udarivši ga jednom koljenom u bradu i dva puta šakom u glavu. Protiv počinitelja je podnesen optužni prijedlog koprivničkom Prekršajnom sudu zbog remećenja javnog reda i mira, a kazna može biti zatvorska do 60 dana ili novčana između 200 i 1500 kuna.

Ravnateljica Srednje škole Koprivnica Đurđa Fijačko. Snimio: Marijan SušenjRavnateljica Srednje škole Koprivnica Đurđica Fijačko tvrdi kako ne zna da su njezini učenici reketarili no najavila je da će provjeriti jesu li dva od tri napadača bili M.M. i I.S.
– Razgovarat ću s njima i od članova Učeničkog vijeća zatražiti više informacija a ako se utrdi da su oni počinitelji vjerojatno će biti izbaćeni iz škole – najavila je ravnateljica Fijačko.