Ugradnja pješačkih senzorskih tipkala za slijepe i slabovidne

14:37h
0
semafor

Grad Koprivnica je u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti oprema zvučnom signalizacijom semafore na području grada. Ugradnja pješačkih senzorskih tipkala za slijepe i slabovidne odvija se prema Projektu rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom u 2008. godini, priopćeno je iz gradske uprave.

Zahvat u prostoru obuhvaća ugradnju pješačkih senzorskih tipkala na križanju Ulica Frana Galovića i Donjeg Banovca, na križanju Ulica Braće Radić i Miklinovec, na križanju Ulica Mihovila Pavleka Miškine i Ulice Marofska, te na dijelu Trga bana Josipa Jelačića u Koprivnici. Pješačko-senzorska tipkala dodatno su opremljena dodirnim uključenjem, oznakom smjera za kretanje osoba, imaju taktilne pločice sa gravurom oznake prometnih traka te imaju zvučnike koji su navodeći, a automatski su usklađeni s vanjskom bukom.

Rok za završetak radova je 31. listopada 2008. godine, a ukupna vrijednost investicije je 155.135 kuna, od čega Ministarstvo osigurava 100.000 kuna, a Grad Koprivnica preostali iznos.