Uhićen bivši šef koprivničke Porezne uprave

08:20h
0
Ilustracija

Sinoć su uhićeni bivši šef koprivničke Porezne uprave Slaven Krupski i Branko Međurečan, poduzetnik iz Kalinovca, prenosi HRT, a potvrdila je i policija.

Slavena Krupskog sumnjiči se da je zlourabio položaj i ovlasti te poticao na zlouporabu položaja i ovlasti. Naime, Međurečanova poduzeća državi su dužna navodno desetke milijuna kuna, a Krupskog se sumnjiči da mu, unatoč tome, između 2007. i 2009. nijedan račun nije blokirao. Na taj je način stekao protupravnu imovinsku korist, a državni proračun oštetio za 8,1 milijun kuna.

Vjesnik prenosi kako je Krupski krajem veljače razriješen dužnosti šefa Porezne uprave, no kako se ne zna jesu li sumnje u nezakonito djelovanje bile razlog tome.

Za slučaj se saznalo zahvaljujući anonimnoj prijavi, a preuzeo ga je USKOK i obojica osumnjičenika su prevezeni u Zagreb.

Učio strane jezike na račun države

Osim pogodovanja Međurečanu, Krupskog se sumnjiči i da je na račun Područnog ureda Porezne uprave, a za osobne potrebe, kupovao knjige za učenje stranih jezika i tako oštetio proračun za 15 tisuća kuna.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW