Lažni bankari

Uhićena ekipa koja je pokušala prevariti bakicu i ukrasti joj životnu ušteđevinu

11:00h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

Baka (83) primila je telefonski poziv. Najavili su joj dolazak iz banke kako bi provjerili i zamijenili neispravne novčanice koje drži kod kuće. Ubrzo je shvatila da je riječ o prijevari.

Đurđevačka policija riješila je pokušaj prijevare i pljačke u Čepelovcu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je to maslo ekipe iz susjedne Virovitičko-podravske županije, točnije 39 i 17-godišnjakinje te 22-godišnjaka.

Bila je nedjelja, 22. studenog, oko 14 sati. Vrijeme za popodnevni odmor.

Baka (83) primila je telefonski poziv. Najavili su joj dolazak iz banke kako bi provjerili i zamijenili neispravne novčanice koje drži kod kuće.

Pripremila je cijelu svoju ušteđevinu. Ubrzo se pojavila i jedna od prevarantica. Rekla je baki da će joj zamijeniti novčanice koje nisu u redu i ova joj je novac dala u ruke.

Ipak, sumnja se osjećala u zraku. Baki mnogo toga nije bilo jasno. U jedom trenutku proradio joj je “kliker” i prevarantici uzela novac iz ruke. Rekla joj je i da će zvati policiju, na što se ova udaljila iz kuće.

Zbog kaznenog djela pokušaja prijevare protiv 39-godišnjakinje i 22-godišnjaka podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, a prema 17-godišnjakinjom posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Virovitici.

čitam...