varaždin

Uhićena opasna osmeročlana banda koja je proizvodila i prodavala drogu, trgovala oružjem i bombama

Pronašli su puno toga, između ostalog amfetamin (28,5 grama), marihuanu (1386 grama), zatim nepoznatu bijelu praškastu materiju (89,5 grama), heroin (2,5 grama) i dr.

15:47h
0
policija Pomahnitali 65-godišnjak završio je iza rešetaka // Ilustracija
Ilustracija // Foto: arhiva

Varaždinska policija uhitila je više osoba koje sumnjiči za proizvodnju i prodaju droge te za nabavku i trgovinu oružjem i bombama. Naposljetku, tereti ih se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Sve je počelo pretragom kuće i vozila muškaraca starosti 51, 59, 35, 55, 25, 62 i 61 godinu, kao i 23-godišnje ženske osobe. Pronašli su puno toga, između ostalog amfetamin (28,5 grama), marihuanu (1386 grama), zatim nepoznatu bijelu praškastu materiju (89,5 grama), heroin (2,5 grama) i dr.

– (…) jedna medicinska šprica zapremnine 5 ml ispunjena sa 4 ml crne guste tekućine izgledom i mirisom nalik na ulje indijske konoplje, precizne digitalne vage, 2 420 komada raznog streljiva, zračna puška, 2 plinska pištolja, 2 prigušivača pucnja, 2 glatke cijevi za pušku, cijev za pištolj, pojačivač trzaja za automatsku pušku, nekoliko optičkih ciljnika, više komada kućišta s rukohvatom za pištolje, spremnik za automatski pištolj, više komad mobilnih uređaja i SIM kartica te veća količina raznovrsne robe za koju se sumnja da potiče od počinjenja kaznenih djela – stoji u priopćenju PU Varaždinske u kojem se navodi što je sve pronađeno.

Cijela banda, njih osmero, završilo je u pritvoru PU Varaždinske.

čitam...