Uhićene 20 i 29-godišnje osobe koje su izvršilo razbojstvo u trgovini Maxime

12:59h
0
Razbojstvo su učinile osobe u starosti 20 i 29 godina // foto: Ivan Brkić

Tjedan dana nakon što je izvršeno razbojstvo u trgovini tekstilnom robom Maxime, policija je ulovila počinitelje ovog zlodjela. Naime, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica u petak su uhitili, a u subotu dovršili kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima u starosti 20 i 29 godina koje se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela razbojništva.

MARKETING EPODRAVINA.HR

 

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni 25. studenog oko 17 sati i 50 minuta u Koprivnici u ulici Frana Galovića izvršili kazneno djelo razbojništva u trgovini tekstilnom robom, koja je u vlasništvu K.K. (1975.) iz Koprivnice, gdje su nasilno uporabom tjelesne snage i spreja od uposlenice H.G. (1987.) otuđili osobnu torbicu sa dokumentima, novcem i drugim stvarima te utržak trgovine i mobitel, kojom prilikom su pričinili materijalnu štetu od 2500 kuna.

Temeljem prikupljenih dokaza, policijski službenici su došli do osumnjičenih osoba te ih u Koprivnici, gdje trenutno borave i uhitili.

Iako su izvršili kazneno djelo razbojništva, osumnjičeni nisu od ranije poznati policiji, a krivnju su priznali Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.

Protiv njih slijedi kaznena prijave radi sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva iz članka 218. Kaznenog zakona.

 

čitam...