U rukama pravde

Uhićeni provalnici koji su operirali po grobljima diljem zemlje te počinili čak 22 kaznena djela

17:28h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage
Ilustracija // Foto: Ingimage

Rukom ili podesnim predmetom razbijali su staklo na vratima automobila, te provlačenjem ruke iz unutrašnjosti otuđivali torbe s pripadajućim sadržajem.

Lopovi koji su oprerirali po grobljima te počinili ukupno 22 provale, od čega četiri na području Koprivničko-križevačke županije, privedeni su u ruke pravde.

Hrvatski državljanin (50) i državljanin (45) BiH, sa zagrebačkog područja, ‘u kompi’ su diljem Hrvatske tijekom 2015. i 2016. godine provaljivali u osobne automobile u zonama groblja.

Rukom ili podesnim predmetom razbijali su staklo na vratima automobila, te provlačenjem ruke iz unutrašnjosti otuđivali torbe s pripadajućim sadržajem. Torbe su potom odbacivali neposredno nakon što su uzeli novac, bankovne kartice i druge vrijednije stvari.

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko–križevačke, u suradnji s policijskim službenicima  varaždinske, zagrebačke i bjelovarsko–bilogorske uprave, dovršili su kriminalističko istraživanje.

Četiri kaznena djela ovi su lopovi počinili su na području Policijske uprave koprivničko–križevačke, devet na području varaždinske, pet na području zagrebačke, tri na području bjelovarsko– bilogorske, dvije na području Međimurske i jedno na području Policijske uprave sisačko–moslavačke.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađe protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a osumnjičenik (50) predan je pritvorskom nadzorniku.