Ukinuto nekoliko neisplativih željezničkih linija za Zagreb i Viroviticu

14:13h
0
Željeznički kolodvor u Koprivnici

Inicijative koje su oko novog voznog reda vlakova svaki po svojoj strani pokrenuli koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić i podravsko-prigorski župan Darko Koren, nisu urodile plodom. Naime, na snagu je stupio novi vozni red u kojemu su ukinuti neki vlakovi koji povezuju Koprivnicu i Zagreb, te neki na relaciji Virovitica – Koprivnica – Virovitica.

Iako su lokalni dužnosnici upozoravali na nelogičnosti i probleme koje će novi vozni red uzrokovati ovdašnjem stanovništvu, u HŽ-u tvrde da u Koprivničko-križevačkoj županiji vozi 95 vlakova, a do promjena voznog reda došlo je zbog pomicanja voznih redova vlakova u međunarodnom prijevozu, što se onda odrazilo i na HŽ-ovu ponudu. 

Dodatni je razlog racionalizacija, kojom je ukinuto prometovanje vlakova s malim brojem putnika, ili je pak više vlakova povezano u jedan, rekla nam je šefica Korporativnih komunikacija HŽ-a Vlatka Škorić.

– U lokalnom prijevozu nije bilo važnijih promjena osim što je jedan vlak koji je iz Koprivnice išao za Zagreb sada vozi do Križevaca gdje dakle sa presjedanjem ostvaruje se veza za Zagreb. Isto tako, ukinuta su dva vlaka na relaciji Virovitica – Koprivnica – Virovitica zbog malog broja putnika, međutim veza i dalje postoji sa presjedanjem, a kod jednog para vlakova došlo je do skraćivanja trase za relaciju Kloštar – Virovitica – Kloštar.             

U HŽ-u ujedno odbacuju insinuacije da su vlakovi u Koprivničko-križevačkoj županiji ukinuti kako bi se pojačalo povezivanje Virovitice i Bjelovara sa Zagrebom, te ističu da na tom području umjesto dosadašnjih 46 po novom voznom redu vozi 35 vlakova.