The Hour of Code

Uključite se u globalnu inicijativu i naučite osnove programiranja – treba vam samo računalo i internet

10:34h
0
Sat kodiranja

Sat kodiranja može organizirati bilo tko, u bilo kojem dijelu svijeta. Sve što je potrebno je pristup internetu i računalo.

Koprivnički poduzetnik kao lokalni koordinator akcije The Hour of Code poziva Vas da se uključite u ovu inicijativu u kojoj sudjeluju deseci milijuna učenika, studenata i volontera diljem svijeta.

Sat kodiranja (The Hour of Code) je globalna inicijativa koju je pokrenula nevladina organizacija Code.org s ciljem da se osvijesti važnost IT vještina u suvremenom svijetu. Nesumnjivo je da su IT vještine u današnje vrijeme potrebne svakom čovjeku jer tehnologije prožimaju svaki segment naše svakodnevice i postale su sastavni dio naše stvarnosti. Stoga, želimo li našu djecu pripremiti za budućnost, nužno je da ih obrazujemo iz područja IT-a, a Sat kodiranja nastoji upravo to – kroz zabavan i edukativan sadržaj u trajanju samo jednog školskog sata, upoznati djecu i mlade sa svijetom kodova i programiranja.

Sat kodiranja može organizirati bilo tko, u bilo kojem dijelu svijeta. Sve što je potrebno je pristup internetu i računalo.

Kako bi ama baš svatko dobio priliku i naučio osnove kodiranja i programiranja, na više od 40 svjetskih jezika, pa tako i na hrvatskom, sastavljen je program koji je dostupan na internetskoj stranici hourofcode.com/hr.

Ove godine kompanija Microsoft i neprofitna organizacija Code.org (koja je glavni pokretač inicijative The Hour of Code), pripremili su novi interaktivni vodič temeljene na svjetski popularnoj igri Minecraft, a taj vodič se može koristiti pri provođenju Sata kodiranja. Iznimno jednostavan i zabavan vodič za uvod u kodiranje, a u trajanju od 1 sata, možete naći na sljedećem linku u online ili offline verziji te ga koristiti za provođenje Vašeg Sata kodiranja: https://code.org/minecraft
Za sudjelovanje vam nije potrebno nikakvo iskustvo, potrebno je samo slijediti jednostavne upute za prijavu i od 5. do 11. prosinca na sat vremena sudjelovati u Satu kodiranja.

Koprivnički poduzetnik lokalni je promotor ove inicijative koja ukazuje na to koliko je IT tehnologija značajna i sveprisutna te, najvažnije od svega, lako dostupna. Prošle godine su prvi sudjelovali u ovoj globalnoj inicijativi, a ove godine se tim Koprivničkog poduzetnika nada da ćete im i ove godine pomoći da nastave širiti svijest o važnosti učenja informatičkih tehnologije među našim školarcima.

Sat kodiranja organiziran je od strane Code.org, javne 501 c 3 neprofitne organizacije posvećene širenju informatike tako što omogućuju dostupnost u sve više škola, i povećano sudjelovanje žena i manje zastupljenih učenika pripadnika manjina. Besprimjerna koalicija partnera ujedinjeno podržava Sat kodiranja – uključujući Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America i Uprave Sveučilišta.

Posjetite www.hourofcode.com i od 5. do 11. prosinca sudjelujte u satu kodiranja!

čitam...
Loading...