Pomažemo sebi, pomažemo drugima

Ukupno 20 žena brinut će o 120 korisnika iz Ludbrega i okolnih općina

Godinu dana brinut će o korisnicima donoseći im hranu, lijekove, o njihovoj čistoći prostora, pomoći im u plaćanju računa, uzimanju lijekova, odlasku u banku, poštu, kod liječnika...

09:25h
0
Foto: Facebook

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg provodi projekt Zaželi II – Pomažimo sebi, pomažemo drugima.

Kroz projekt je zaposleno 20 žena iz teže zapošljivih skupina, a brinut će o 120 korisnika koji žive na području grada Ludbrega te okolnih općina – Malog Bukovca, Velikog Bukovca, Martijanca i Svetog Đurđa.

Godinu dana brinut će donoseći im hranu, lijekove, o njihovoj čistoći prostora, pomoći im u plaćanju računa, uzimanju lijekova, odlasku u banku, poštu, kod liječnika…

Zapošljavanje u okviru projekta osigurat će ženama socijalnu uključenost, društvenu povezanost, financijsku neovisnost i povećanu razinu motiviranosti za daljnji rad i daljnje učenje.

Vrijednost projekta 1.823.540 kuna i u potpunosti je financiran iz fonda Europske unije. Traje 18 mjeseci dok su žene zaposlene 12 mjeseci.

Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg, a partneri su CZSS Ludbreg i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin.