national team week

Ukupno devet igračica Podravke pozvano u reprezentaciju, njih šest u hrvatsku

Osim igračica na okupljanje će i trenerica Snježana Petika te tehnička direktorica Ljerka Vresk. 

14:41h
0
Foto: Matija Gudlin
Dejana Milosavljević // Foto: Matija Gudlin

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šošarić objavio je širi popis rukometašica za prvo okupljanje nakon osvojene bronce na Europskom prvenstvu u Danskoj 2020. godine.

Na njemu se nalaze 24 rukometašice, odnosno šest na tzv. pričuvnoj listi. Od 17 rukometašica koje su Hrvatskoj donijele prvu medalju s velikih natjecanja. Šest igračica Podravke našlo je svoje mjesto u ‘repki’, a to su Korina Karlovčan, Magdalena Ećimović, Elena Popović, Nikolina Zadravec, Lea Franušić i Dejana Milosavljević koja je jedina imala priliku naknadno se priključiti djevojkama u Danskoj koje su kasnije osvojile broncu.

Osim igračica na okupljanje će i trenerica Snježana Petika te tehnička direktorica Ljerka Vresk.

Hrvatska ženska seniorska reprezenacija okupit će se u Zagrebu, 15. ožujka 2021. godine u 10 sati ispreda Doma sportova i odmah nakon toga produžiti u svoju, sada već stalnu bazu, Hotel Diamant u Poreču, gdje će boraviti i trenirati do 21. ožujka, piše na Podravkinim stranicama. Riječ je o prvom tzv. national team weeku u ovoj godini, koji će dio europskih reprezentacija iskoristiti za odigravanje olimpijskih kvalifikacija, a dio za treninge i uigravanje.

Od Podravkinih igračica pozive su dobile Dijana Mugoša, Yuliya Dumanska i Lamprini Tsakalou koje će se također priključiti svojim reprezentacijama.