Ukusni jesenski recepti koje svi želimo probati

0
- Oglas -

Kesten je zasigurno najpoželjnija namirnica jeseni. Koristi se u raznim jelima, a plodovi koji se kuhaju ili ispeku vrlo su ukusni. Njegov plod je nutritivno visokovrijedna namirnica jer sadrži vodu, bjelančevine, ugljikohidrate i škrob. Čest je gost u raznim desertima, ali od njega se mogu pripremiti i zanimljiva glavna jela. U slučaju da imate viška kestena kod kuće, pogledajte ove recepte te pripremite nešto novo za svoje ukućane. U slast!

NJOKI OD KESTENA S UMAKOM OD SLANINE I ŠAMPINJONA

Njoki:

  • 350 g kesten pirea
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • sol

Umak:

- Oglas -
  • 1 glavica luka
  • 100 g slanine
  • 250 g šampinjona
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica peršina
  • sol, papar, vegeta

Priprema:

Kesten pire posoliti i dodati jaje, dobro izmiješati. Brašno prosijati i zajedno s kestenom umijesiti u meko tijesto. Dobiveno tijesto podijeliti na dva dijela i oblikovati prutiće, koje potom režemo na komadiće i oblikujemo njoke. Njoke kuhati u vrućoj posoljenoj vodi. Kada isplivaju, kuhati još 5 minuta.

Za to vrijeme u tavu na ugrijani maslac dodati sjeckani luk, slaninu i pržiti dok luk ne omekša. Dodati sjeckane šampinjone, a ako je potrebno podliti sa malo vode dok šampinjoni ne omekšaju. Nakon 15-ak minuta zaliti vrhnjem za kuhanje, dodati peršin i začine po ukusu. Izvor: Coolinarika.com

PUDING OD KESTENA

  • 20 dag šećera
  • 5 žumanjaka
  • 20 dag pasiranih kestena (350 g sirovih)
  • snijeg od 5 bjelanjaka
  • 5 dag čokolade za kuhanje
  • 2,5 dl slatkog vrhnja

Priprema:

U čvrsti snijeg od bjelanjaka umiješajte šećer. Na pari rastopite čokoladu i pomiješajte s malo hladne vode, a zatim umiješajte žumanjke i pasirane kuhane kestene. Smjesu ulijte u namašćeni i pošećereni kalup za puding pa kuhajte na pari 1 sat. Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem. Izvor: Sensaklub.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime