Porcijunkulovo u Čakovcu

Ulica kišobrana, poznati estradnjaci i brojni izlagači jamstvo su za dobar provod

07:00h
0
Ilustracija // Foto: Buki, eMedjimurje.hr

Prošle se godine Porcijunkulovo moglo pohvaliti s preko 200.000 posjetitelja i više od 200 izlagača, a ove se godine očekuje još veći odaziv.

Vrhunski izvođači, bogat i raznovrstan program jamče da će ovogodišnje Porcijunkulovo u Čakovcu biti najbolje dosad.

Poznata manifestacija će trajati šest dana, od danas, 29. srpnja, do srijede, 3. kolovoza, a koncerti koji će se održati na glavnoj pozornici na Trgu Republike nude poznata imena, renomirane estradne izvođače: Parni Valjak, Jelenu Rozgu, klapu Kambi, Mladena Grdovića, Bajagu i klapu Kampanel.

Ove je godine interes za sudjelovanje na Porcijunkulovu izuzetan, te su organizatori mjesec dana ranije imali prijavljenih 250 izlagača, a razvili su i posebne mobilne aplikacije pomoću kojih će posjetitelji moći vidjeti što se u pojedinom trenutku na nekoj od pozornica događa.

Ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta i još mnogo toga. Posebna se pažnja posvećuje najmlađima, te će se tako održavati kreativne radionice za djecu vezane uz mnoge prigodne teme.

Prošle se godine Porcijunkulovo moglo pohvaliti s preko 200.000 posjetitelja i više od 200 izlagača, a ove se godine očekuje još veći odaziv.

Ispred Zgrade sindikata bit će postavljeno starinsko međimursko dvorišće i mini fontana koja će gostima zasigurno poslužiti kao pravo malo osvježenje i spas od visokih temperatura.

Naravno, kišobrani će ponovno biti postavljeni iznad glavne čakovečke ulice, a Ulica kišobrana postala je svojevrsni znak prepoznatljivosti  i lijepa tradicija ove manifestacije.

Koncerti:

29.7. Jelena Rozga
30.7. Klapa Cambi
31.7. Mladen Grdović
1.8. Bajaga i Instruktori
2.8. Parni Valjak
3.8. Klapa Kampanel