Ultrazvuk oštećuje muški reproduktivni sustav, ali i fetus?

09:41h
0
ilustracija

Znanstvenici sa Sveučilišta North Carolina nedavno su objavili rezultate istraživanja koje se vodilo uz financijsku pomoć zaklade Billa i Melinde Gates, a koji pokazuju kako bi ultrazvuk mogao biti uspješno korišten kao kontracepcijsko sredstvo za muškarce.

Iako su istraživanja tek u povojima, ocjenjuje se kako bi samo jednim izlaganjem ultrazvuku bilo moguće zaustaviti produkciju sperme na punih šest mjeseci. Drugim riječima, ultrazvuk sadrži količinu energije dovoljnu da privremeno onesposobi normalnu biološku funkciju muškog reproduktivnog sustava. Stoga je logično pitati se koliko je izlaganje ultrazvuku sigurno za nerođeno dijete?

Mit o ultrazvuku koji ne šteti plodu sve više pada u vodu, iako ga službena medicina, budući da ne sadrži ionizirajuće zračenje, još uvijek tretira kao postupak koji ne može narušiti zdravlje fetusa. No, činjenica je da se glasnoća, odnosno vrlo visoka frekvencija ultrazvuka koju ljudsko uho ne može percipirati, odlično prenosi kroz amnionsku tekućinu koja ispunjava amnionsku vreću u kojoj se nalazi plod.

Zabrinjavajuće rezultate dali su pokusi koje su na sveučilištu Yale proveli na skotnim ženkama miševa, koje su nakon izlaganja ultrazvuku okotile određen dio potomaka s moždanim abnormalnostima. Ukoliko su ženke bile izlagane ultrazvuku trideset minuta ili duže, dio njihove mladunčadi pretrpio je mali, ali značajan pomak neurona u mozgu.  Radi se o tome da su neki neuroni nerođenih miševa migrirali na mjesta u mozgu na kojima se inače ne bi nalazili.  Učinak je, dakle, isti poput onoga koji izazivaju droga i alkohol – neuroni se premještaju na pogrešno mjesto, uzrokujući nepravilnosti u radu mozga.

 

Nadalje, istraživanje provedeno u Australiji, koje je obuhvatilo gotovo tri tisuće trudnica višestruko izlaganih ultrazvuku, pokazalo je kako da je njihova novorođenčad u prosjeku sitnija od novorođenčadi čije su majke ultrazvuku izlagane samo jedanput, što potvrđuje negativan utjecaj ultrazvuka i na ljudski, a ne samo životinjski fetus.

Izvor: Mike Adams / Natural News