Klub Mariška

Umirovljenici kroz tečaj usvajaju praktično znanje engleskog jezika

13:05h
0
Aktivnosti kluba Mariška // Foto: Matija Gudlin

Osim izazova prihvaćanja i učenja novih stvari, koristi polaznika od ovog tečaja je komunikacija na putovanjima, pomaganje unucima pri učenju engleskog, kao i nova prijateljstva.

Najmlađa sekcija Kluba za starije osobe Mariška broji petnaestak članova koji su drugačiji su od ostalih umirovljenika u gradu, a neke stvari rade brže i bolje od mladih osoba, s posebnom motivacijom i željom.

Radi se o članovima koji uče engleski u sklopu obrazovnih aktivnosti Kluba te je za njih, odnosno za koprivničke umirovljenike počela nastava četvrte godine učenja engleskog jezika, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja.

Svakog utorka nastava se odvija po andragoškim standardima i suvremenim metodama neformalnog učenja za odrasle. Polaznici tečaja engleskog jezika slušaju i analiziraju evergreene poput Yesterday Beatlesa, Que sera sera Doris Day i druge.

Također, čitaju priče i članke, rade po udžbeniku primjerenom njihovom stupnju znanja i obrazovanju odraslih, uče konverzacijske vještine svakodnevnih situacija, praktično razumijevanje engleskog jezika i fraza iz knjiga, filmova i pjesama, igraju jezične igre poput memorije, binga, igre uloga, igre vokabulara, igre asocijacija te kroz zabavno učenje razvijaju svoje kognitivne sposobnosti.

Osim izazova prihvaćanja i učenja novih stvari, koristi polaznika od ovog tečaja je komunikacija na putovanjima, pomaganje unucima pri učenju engleskog, kao i nova prijateljstva.

Mariškini članovi i korisnici pravi su pokazatelj važnosti cjeloživotnog učenja vodeći se motom da je aktivan um zdrav um.

“Englezi” nastupaju s prigodnim programom na priredbama, svečanostima i događanjima Kluba i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Edukaciju engleskog jezika u Klubu vodi Silvija Kostjuk, magistra edukacije, a zamišljena je kao praktična, korisna, zabavna i obrazovna aktivnost Mariške.

čitam...