volonter penzioner

Umirovljenici uključeni u projekt koprivničkog Crvenog križa razgledali su Muzej prehrane

Kroz priču o razvoju prehrambene industrije u Podravini, voditeljica Muzeja, etnologinja Nada Matijaško predstavila im je izložbeni postav.

15:23h
0
Muzej prehane
Foto: GDCK Koprivnica

Umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, danas su posjetili Muzej prehrane koji je Podravka otvorila 1982. godine. Uz stručno vodstvo, razgledavajući zanimljiv postav, mnogi su se prisjetili običaja, osoba i događaja iz prošlosti. Muzej je obišao ograničen broj umirovljenika, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Muzej prehrane smješten je u Starogradskoj ulici 63 u Koprivnici, a ispred njega je pokretna skulptura Jahačica na pijetlu autora Zvonimira Lončarića. U dvorištu i muzejskim zgradama umirovljenici su razgledali zanimljive eksponate. Kroz priču o razvoju prehrambene industrije u Podravini, voditeljica Muzeja, etnologinja Nada Matijaško predstavila im je izložbeni postav. Između ostalog, to su različiti etnografski predmeti, parni stroj iz 1912. godine, tvornička linija za proizvodnju juha iz 1958., nekadašnje ambalaže različitih Podravkinih proizvoda kao što je velika bijela limenka s likom dječaka zamusanog marmeladom, stari reklamni materijali, knjige recepata…

Kroz projekt Volonter penzioner umirovljenici se mogu uključiti u redovita vježbanja u otvorenim i zatvorenim prostorima, akcijama prikupljanja pomoći za potrebite u trgovačkim centrima ili pripremi i podjeli paketa u Socijalnoj samoposluzi, sudjelovati u anketi o zdravlju i zdravstvenim navikama umirovljenika, a u planu je još mnoštvo aktivnosti.

Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica