Welcome Spring

Umjesto Crazy Hill Traila, 7. ožujka nordijsko hodanje, zadnji vikend u ožujku sportaše očekuju dvije velike utrke

Trail utrka Crazy Hill, s kojom je festival trebao započeti u subotu 6. ožujka, prebačena je za nedjelju 28. ožujka.

14:48h
0
Ludbreg // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ludbreg uskoro postaje središte sporta, rekreacije i aktivnog života. Naime, festival Welcome Spring svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Trail utrka Crazy Hill, s kojom je festival trebao započeti u subotu 6. ožujka, prebačena je za nedjelju 28. ožujka. Time će zadnji vikend u ožujku biti “udarni”. Naime, tijekom dva dana održat će se dvije velike utrke: jedna za ljubitelje biciklizma, a druga za one koji preferiraju trčanje.

Welcome Spring donosi:

Nordijsko hodanje – 7.3.
Festival započinje nordijskim hodanjem u dužini staze od 10 km. Staza vodi od Ludbrega prema Vinogradima Ludbreškim kroz šumske puteve. Ovo festivalsko događanje organizira udruga Narcisa.

Watermark Kayak – 13.3.
Na rijeku Bednju vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom.

Kajaci na Otoku mladosti – 14.3.
Na rijeci Bednji u samom centru Ludbrega moći će se svi zainteresirani građani (veliki i oni malo manji) okušati u pokaznom organiziranom veslanju od profesionalca uz osnovnu sigurnosnu obuku, kao i uz osnovne elemente veslanja i snalaženja u kajaku.

Orijentacijsko trčanje, radio orijentacija i planinarenje za sve zainteresirane građane – 20.3.

Centrum mundi cestovno trčanje – 21.3.
Prvi dan proljeća proslavit će se već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom Centrum mundi. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše postoji i kratka promocijska ruta od 2,5 km za građane kako bi i oni koji ne trče osjetili energiju proljeća.

Gravel biciklizam – 27. 3.
Spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju netaknute prirode.

Crazy Hill Trail utrka – 28.3.
Legendarna Crazy Hill Trail utrka se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao jedne od najljepših u Hrvatskoj.

Posebna pažnja posvetit će se i osobama s invaliditetom, odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke Centrum mundi i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Sve informacije i novosti o Welcome Spring festivalu u Ludbregu pratite na službenom Facebook eventu.