PROMJENE U PODRAVKI

Umjesto u Štaglju, Nadzorni odbor sastaje se u 13 sati u zgradi sedmerokatnice, jedini kandidat Martina Dalić

Usprkos tome što mirovinci imaju većinski udio u Podravki, Vlada, odnosno premijer Andrej Plenković je, po svemu sudeći uspio uvjeriti i njih da daju zeleno svjetlo za svoju bivšu potpredsjednicu.

08:49h
0

Iako su članovi Nadzornog odbora Podravke pred nekoliko dana dobili poziv na sastanak u Štaglju u međuvremenu je došlo do promjene i sastanak će se održati danas u Upravnoj zgradi kompanije u Starčevićevoj ulici s početkom u 13 sati. Na sastanku će se potvrditi novi predsjednik Uprave Podravke koji će naslijediti preminulog Marina Pucara.


Iako se danima u javnosti kalkuliralo s imenima među kojima su se kao potencijalni predsjednici Uprave spominjali predsjednik HGK Luka Burilović, zatim čelni čovjek Cromarisa Goran Markulin i sadašnji član Uprave Podravke za financije Davor Doko, kako sada stvari stoje, Podravku će preuzeti Martina Dalić, bivša potpredsjednica prve vlade Andreja Plenkovića i ministrica gospodarstva u njoj, koja je trenutno i jedina kandidatkinja za ovu funkciju.

Usprkos tome što mirovinci imaju većinski udio u Podravki, Vlada, odnosno premijer Andrej Plenković je, po svemu sudeći uspio uvjeriti i njih da daju zeleno svjetlo za svoju bivšu potpredsjednicu.

Preostaje nam pričekati 13 sati i sastanak Nadzornog odbora na kojem bi se trebalo potvrditi imenovanje prve žene na čelu Podravke u povijesti, a koja će ovu funkciju obavljati do isteka mandata aktualne Uprave u veljači 2022. godine.

 

čitam...