Umjetničko-dokumentarna izložba o Hlebinskoj školi

11:01h
0
Foto: Muzej grada Koprivnice

Nakon što je više od godinu dana u Galeriji naivne umjetnosti trajala izložba „Pijevci“ iz fundusa Podravke d.d., u Muzeju grada Koprivnice pokrenuta je ovih dana inicijativa oko dinamiziranja ovoga jedinstvenog galerijskog prostora.

U suradnji s Gradom Koprivnicom, Turističkom zajednicom koprivničko-križevačke županije, Turističkim uredom u Bruxellesu i sa City of Brussels, Muzej ovih dana priprema umjetničko-dokumentarnu izložbu o Hlebinskoj školi. Na izložbi koja će se otvoriti krajem idućega mjeseca biti će izloženi radovi povijesno i umjetnički najvažnijih slikara i kipara Hlebinske škole.

Osim izložbe, iz koprivničkog Muzeja stiže još nekoliko novosti. “U dogovoru s Općinom Hlebine pokrenuta je inicijativa za otvaranje izložbenog prostora u Društvenom domu koju bi programski vodila Galerija naivne umjetnosti, a gdje bi se u dinamičnom ritmu odvijale izložbe slikara i kipara Hlebinske škole. Istovremeno, u Galeriji naivne umjetnosti otvoriti će se Studio Galerije, gdje će se izlagati i interpretirati značajni, a zaboravljeni autori hlabinske naive.”, stoji u priopćenju koje potpisuje v.d. ravnatelja Muzeja Marijan Špoljar. 

S Općinom Hlebine i načelnikom Hrvojem Gažijem dogovoren je i „redizajn“ Parka skulpture ispred Galerije kao i kultiviranje ulaznog dijela Galerije, javljaju iz Muzeja.

 

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW