Općina Ferdinandovac

Umjetno osjemenjivanje sufinancirat će i u 2016. godini

15:27h
0
Ilustracija // Foto: Ingimage
Ilustracija // Foto: Ingimage

Korisnik potpore može biti samo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo kao pravna ili fizička osoba koja ima registrirana i upisana goveda u upisniku OPG-a i sjedište na području Općine Ferdinandovac.

Poljoprivrednici s područja općine Ferdinandovac i iduće godine moći će koristiti pravo na sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja stoke. Kako su priopćili iz Općine, 31. prosinca ove godine prestaje važiti odluka načelnika Branka Kolara o sufinanciranju krava plotkinja. Tom odlukom se iz općinskog proračuna veterinarskoj ustanovi koja je ispostavila račun isplatilo sto kuna po kravi.

Od 1. siječnja iduće godine Općina Ferdinandovac će i dalje sufinancirati umjetno osjemenjivanje, ali prema pravilniku Potpora male vrijednosti koje se dodjeljuju sukladno pravilima Europske unije o pružanju državne potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju.

– Korisnik potpore može biti samo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo kao pravna ili fizička osoba koja ima registrirana i upisana goveda u upisniku OPG-a i sjedište na području Općine Ferdinandovac – istaknuo je načelnik Kolar.

Općina Ferdinandovac objavit će javni poziv za dodjelu potpora na oglasnoj ploči i službenoj web stranici. Program potpora stupa na snagu na dan donošenja od strane općinskog načelnika, a primjenjivat će se od trenutka dobivanja pozitivnog mišljenja Ministarstva poljoprivrede.

 

čitam...
Loading...