ČETVRTA NL BJ-KC-VT

Unatoč čestim promjenama na klupi, Kloštrani odličnom završnicom ostvarili dobar plasman, Herent: Bilo je teško, a super je ispalo

Pobijedili su u osam ogleda, dvaput uzeli bod, a četiri puta ostali bez ičega.

17:00h
0
Matej Herent (bijeli) // Foto: Jurica Karan

Ferdinandovac i Tehnika-Koprivnica jedini na svome kontu imaju 13 od maksimalnih 14 utakmica odigranih u jesenskom dijelu Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Premda je koronavirus uzrokovao odgode, do istih u ovome rangu natjecanja baš i nije dolazilo.

Ljestvicu s 34 boda predvodi grubišnopoljska Bilogora 91 ispred Ferdinandovca s 30 i predavačkog Dinama koji je skupio 28. Četvrto mjesto pripalo je Mladosti iz Kloštra Podravskog.

– Bilo nam je teško, pogotovo jer nismo mogli trenirati pa smo još bili u izolaciji. Ma, katastrofa, a na kraju je još i super ispalo – govori nam igrač Mladosti Matej Herent, dodajući kako je početni plan bio završiti u vrhu.

Pobijedili su u osam ogleda, dvaput uzeli bod, a četiri puta ostali bez ičega. Postigli su 28 i primili 20 pogodaka, čime su četvrti najbolji napad, odnosno dijele šesto mjesto gledajući koliko su puta loptu morali vaditi iz mreže.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ali, kada se podsjetimo da su čak tri trenera vodila Kloštrane u posljednjih nekoliko mjeseci, pomalo je neobično da se nije dogodio raspad sistema, kako ti inače biva. Popularni Apostoli, čini se, stisnuli su zube istrpjeli promjene – od Ivana Presečana preko Davora Ćurkovića do aktualnog stratega Mladena Tudića.

– Promjene su se prebrzo dogodile, malo su nas iznenadile. Svaki trener ima svoje uvjete. Sve u svemu, dobro je završilo, ništa nije utjecalo na momčad – tvrdi Herent.

Ističe se završnica jeseni u kojoj su redovito stizali do maksimalnog plijena. I sam Herent kaže kako su se dizali iz kola u kolo.

– Želimo da nam korona dopusti normalno igranje uz gledatelje – kaže Herent te napominje kako će o mogućim pojačanjima odlučivati trener i Uprava, dodajući da zasad nitko nije najavio odlazak iz Kloštra Podravskog.