Unatoč toplom vremenu još nema demontaže koprivničkog klizališta

16:35h
0
Labazan vjeruje da će klizanja na koprivničkom trgu unatoč vremenu biti

Neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine pokvarile su zadnjih desetak dana planove ljubiteljima klizanja. Naime led na koprivničkom klizalištu se topi pa je tijekom dana nemoguće klizati. Hoće li čekati spuštanje temperature ili će klizalište demontirati prije vremena, pitali smo direktora gradskog Turističkog ureda Renata Labazana.

– Nismo još donijeli odluku o demontaži klizališta. Pratimo prognozu svakodnevno. Tek sredinom idućeg tjedna su najavljene niže temperature pa se nadamo da će – ako klizalište ostane, a vjerujem da će ipak ostati, profunkcionirati. Međutim, s obzirom da su noćne temperature ipak niže, mi se nadamo da će klizalište proraditi već danas navečer i da će biti u funkciji ipak tokom vikenda.

 

Labazan je istakao i činjenicu da je koprivničko klizalište ove sezone posjetilo više klizača nego proteklih godina. Osim Podravaca, na klizanje u Koprivnicu vratili su se Mađari, ali dolaze i stanovnici susjednih županija, poglavito iz sredina u kojima ove godine nema klizališta. Ponovio je i da je klizanje u Koprivnici besplatno, za razliku od drugih gradova u kojima su klizališta krizi iusprkos ipak opstala.