Uoči blagdana Svih svetih policija pojačava nadzor groblja

10:37h
0
policija-vozila

Uoči blagdana Svih svetih, od petka 28. listopada do 2. studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke vršiti će pojačani nadzor i obilazak groblja na području Koprivničko – križevačke županije, te će poduzimati mjere u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila, i osiguranja optimalne protočnosti prometa.

U dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine. Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Savjetujemo im da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Građani se savjetuju da vozila parkiraju na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile.

 

Nadalje, policijski službenici će, u cilju sprečavanja događanja prometnih nesreća i povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, pojačano nadzirati promet na frekventnijim prometnicama na području Županije. Tom prilikom pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, kretanje pješaka i biciklista, prometovanje mopeda, motocikla, traktora i teretnih vozila, alkoholiziranost vozača te poštivanje prometnih propisa koji su u neposrednoj vezi s događanjem prometnih nesreća.

Poradi izbjegavanja zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima policijski službenici će vršti fizičku regulaciju prometa, dok će se sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivati na za to pogodnim mjestima.

Pozivaju se vozači da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama, da se suzdrže od konzumacije alkoholnih pića, da poštuju odredbe o prednosti prolaska  te da poštuju ostala prometna pravila, znakove i naredbe koje će im upućivati policijski službenici.

Građane se pritom mole da, u skladu s vlastitim mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice i biciklima odnosno da za parkiranje automobila koriste i parkirališta u široj zoni groblja.