Uoči juniorskog SP u rukometu najveći problem su smještajni kapaciteti

10:35h
0
Mišel Jakšić, Silvio Njirić, Božica Palčić, Ivan Pal i Leon Kalin // Foto: www.kckzz.hr

Prošlog su vikenda predsjednik natjecateljske komisije Međunarodne rukometne federacije (IHF) Leon Kalin te direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvijo Njirić obavili tehničku inspekciju uoči Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu za žene.

Tom je prilikom izvršen pregled sportske infrastrukture i provjera smještajnih kapaciteta u Koprivničko-križevačkoj županiji kako bi se vidjelo postoje li uvjeti za organizaciju Svjetskog prvenstva. U pregledu sportske dvorane gimnazije Fran Galović pridružili su im se zamjenik župana Ivan Pal, zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić i direktorica Rukometnog kluba Podravka Vegeta Božica Palčić. Glede sportske infrastrukture izražene su pohvale, ali je naveden niz primjedbi glede smještajnih kapaciteta.

Ukoliko inspekcija utvrdi da postoje uvjeti za organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice u Hrvatskoj će se od 28. lipnja do 13. srpnja okupiti 24 ekipe. Održavanje ovako velikog i zahtjevnog događaja donijelo bi puno koristi gradu Koprivnici, ali i cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji, kako na turističkoj promidžbi, tako i na promociji Koprivničko-križevačke županije kao potencijalnog domaćina za neka buduća velika sportska natjecanja.