Županija financira izradu projekta novog umirovljeničkog doma u Križevcima

18:26h
0

090923-dom-kz-mKoprivničko-križevačka županija će iz proračuna za 2010. godinu izdvoijiti 700 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije depadanse koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe koji se planira graditi u Križevcima. O toj su temi danas u Križevcima razgovarali župan Darko Koren, predstavnici koprivničkog Doma umirovljenika, stranaka HSU, HSS i HNS te križevački gradonačelnik Branko Hrg. Potvrdili su i neke već ranije postignute dogovore.

– Imamo idejni projekt i lokacijsku dozvolu, gradonačelnik Hrg je ponovio da će Dom biti izgrađen u krugu bivše vojarne te da će projekt biti oslobođen plaćanja komunalne naknade a 6000 četvornih metara zemljišta prepisano na koprivnički umirovljenički Dom. Depadansa će biti površine 4000 četvornih metara, imat će 60 ležajeva za nepokretne osobe i invalide te 40 ležajeva za pokretne osobe, a kreveti će biti osigurani i za socijalno ugrožene umirovljenike – najavio je predsjednik županijskog ogranka HSU-a Slavko Konfic.

Građevinski radovi će koštat 40 milijuna kuna, trebali bi početi krajem iduće godine i trajat će godinu dana, izdvojio je Konfic te dodao da se još ne zna tko će osigurati sredstva:

– Moramo odlučiti hoće li novac dati Županija, grad Križevci kreditnim zaduživanjem, ili ćemo projekt prepustiti privatnom ulagaču koji će ležajeve iznajmljivati po komercijalnoj cijeni, a ona u Koprivnici iznosi 4500 kuna po umirovljeniku.

Prema anketi HSU-a provedenoj u Križevcima, smještaj u depadansi koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe želi 250 umirovljenika.