Županija i Podravka žele jaču suradnju i nastup u Albaniji

07:48h
0
foto: RKC

Koprivničko-križevačka županija, nakon Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske, trebala bi biti iduća koja će se jačom gospodarskom suradnjom povezati s jednim od 12 okruga u Albaniji. Mogućnosti za to bile su teme razgovora albanskih diplomata, koje je predvodio veleposlanik Pellumb Qazimi s čelnicima Županije, a da volje i spremnosti za bliže povezivanje regija dviju zemalja ne fali, posvjedočio je domaćin sastanka, župan Darko Koren. U tome bi šansu za iskorak na novo tržište, rekao je, trebala dobiti i naša najjača prehrambena kompanija.

– Prije svega, suradnja bi trebala biti jača zato što i sami predviđamo da Albanija ima određeni tržišni potencijal koji će iskoristiti oni koji prvi uspostave kontakte. I naravno, želja nam je da to ostvarimo na način da se kao Županija s jednom od albanskih regija ili županija ili okruga, iako je po mojem mišljenju najvažnije da Podravka uspostavi dobre kontakte sa albanskim kupcima, rekao je župan Koren.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Član Podravkine Uprave Krunoslav Bešvir izvijestio je o poslovnim potezima kompanije na tržištu Albanije u proteklih nekoliko godina, te zaključio da je za nastavak ozbiljnijeg poslovanja Podravke u Albaniji najvažnije određenje same Podravke o tome koliko je spremna uložiti i kakve si ciljeve želi postaviti naspram tog tržišta.

– Ovakav susret zasigurno u tome može pomoći, može pomoći na toj razini prijenosa informacija na višim ili visokim državnim razinama, poručiti što to jedna od relevantnih hrvatskih kompanija želi ili može odraditi u Albaniji, sažeo je K. Bešvir.

Posao je visoke politike pribaviti podatke o zakonodavstvu, mogućnostima ulaganja i poslovanja u stranoj državi, naglasio je albanski veleposlanik Pellumb Qazimi, no nije realno očekivati da će vlade postizati i konkretne dogovore na lokalnim razinama.

– Kroz ovakve kontakte morate pronaći prave osobe i onda ste u poslu. Ako slijedite pravilo slijepog poštivanja procedure, ako čekate premijera ili predsjednika ili nekog iz vlade – to neće biti nikada, prije ćete dočekati datum svoje smrti, poručio je kroz šalu veleposlanik Pellumb Qazimi.

Nakon razgovora u sjedištu Županije albanski gosti posjetili su Podravku, gdje im je pobliže predstavljena kompanija, apotom su obišli proizvodne pogone Vegete.

tekst i foto: Radio Koprivnica

čitam...