Županija se predstavila na Gospodarskom sajmu u Mostaru

12:03h
0
mostar m
Nakon što je hrvatski premijer Ivo Sanader otvorio Gospodarski sajam u Mostaru i obišao izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije, vodeći ljudi županije na konferenciji za novinare ukazali su na važnost gospodarskih odnosa s Bosnom i Hercegovinom.
Predsjednik Županijske gospodarske komore Miroslav Vitković kazao je kako međusobna razmjena raste iz godine u godinu, a predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak je naveo kako je toj kompaniji tržište BiH jedno od najznačajnijih i najvećih, na kojem je lani prodaja Podravke porasla za čak 12%.
Koprivničko-križevački župan Darko Koren je rekao kako Podravka čini 40% županijskog gospodarstva te da je, prema najnovijim podacima, Koprivničko-križevačka županija treća u Hrvatskoj prema ostvarenom bruto društvenom proizvodu. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec zahvalio je pak svim poduzetnicima koji su se, unatoč teškim vremenima, odlučili za izlaganje na sajmu.
Na Večeri Koprivničko-križevačke županije, kojoj je domaćin bila Podravka, mogle su čuti samo riječi hvale za koprivničku prehrambenu tvrtku. Primjerice, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević je Podravku nazvao kralježnicom hrvatske prehrambene industrije, dok je potpredsjednik Sabora Josip Friščić kazao kako je Podravka gospodarski biser uz koju političari moraju stajati te pomoći u stvaranju novih vrijednosti.
Koliko je Večer županije privukla političara i gospodarstvenika u mostarski hotel Ero svjedoči i podatak da su tamo bili Bojana Krišto, predsjednica Federacije BiH, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak te brojni ministri, diplomati i gospodarstvenici.