Upitna legitimnost Dragutina Marijanovića na Štimćevoj skupštini

14:18h
0
U isto vrijeme održavala se skupština u Zagrebu i u Koprivnici // foto:Radio Koprivnica

Dvojba tko je prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza – Igor Štimac ili Vlatko Marković, treba se razriješiti u Zagrebu, a dodatnu pomutnju izazvao je predstavnik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Dragutin Marijanović, koji je na izvanrednoj izbornoj skupštini dao svoj glas Štimcu.

Tajnik Županijskog nogometnog saveza Mato Lončar tvrdi da Dragutin Marjanović nije legitimni predstavnik podravsko-prigorskog saveza u Skupštini HNS-a. Njega je kao privremenu zamjenu za Roberta Markulina delegirao Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza, a na skupštini za legitimnog predstavnika – uz ranije izabranog Darka Korena, izabran je Robert Kerovec, ustvrdio je Mato Lončar. 

Tvrdi da je stav o podršci koprivničko-križevačke nogometne organizacije Vlatku Markoviću bio jasan, a donesen je na temelju potpore koju je Marković u proteklom razdoblju pružio ovdašnjem Savezu te dogovora o budućim projektima, rekao je Mato Lončar.

– Poznato je da Slaven kreće u izgradnju nogometnog kampa, što je vrlo bitno za ovaj kraj. Važno je pri tom da će nam određena sredstava, neku pomoć, pri tom pružiti i Hrvatski nogometni savez -objasnio je Lončar.

Za razliku od Vlatka Markovića, Igor Štimac kao predsjednički kandidat hrvatske krovne nogometne organizacije nikad nije službeno razgovarao s podravsko-prigorskim savezom, kako bi predstavio svoj program i dogovorio suradnju, zaključio je Lončar. Ako je županijski savez u HNS-u predstavljao nelegitimni predstavnik Marjanović, tada bi mnoge odluke, pa i izbor predsjednika, trebale biti poništene.

Izvor: Radio Koprivnica