Čokolaterija Hedona

Uplaćena su sredstva za opremanje Choco Bara, početak radova se očekuje ovih dana

Crowdfunding kampanju su zajednički organizirali građanska inicijativa Volim Križevce, Udruga osoba s invaliditetom Križevci i Čokolaterija Hedona.

10:10h
0
hedonin ček
Foto: Građanska inicijativa Volim Križevce

Pokretač građanske inicijative Volim Križevce i nezavisni kandidat za križevačkog gradonačelnika Mario Rajn jučer je uručio donacijski ček na iznos 43 800 kuna zaposleniku Čokolaterije Hedona Josipu Pejčiću.

Rezultat je to, nedavno održane, trotjedne online kampanje grupnog financiranja, crowdfundinga, kojim su prikupljena sredstva za opremanje Choco Bara u Križevcima, odnosno kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu.

Prema informacijama dobivenim od predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petra Gatarića, Udruzi su ovih dana uplaćena ta sredstva prikupljena putem platforme Indiegogo, a nekoliko uplata donatora stiglo je i izravno na namjenski žiro-račun tijekom crowdfunding kampanje.

Ovih se dana očekuje početak radova na uređenju Choco Bara. Crowdfunding kampanju su zajednički organiziral

– Misao vodilja bila nam je na inovativan način poduprijeti postojeći brand Čokolaterije Hedona i pomoći im u konkretnim potrebama oko pokretanja Choco Bara. Okupili smo mali tim stručnjaka s međunarodnim iskustvom u provođenju crowdfunding kampanja i dogovorili prikupljanje sredstava za opremanje najslađeg mjesta u Križevcima, u čemu smo zahvaljujući izdašnosti donatora i marljivosti svih uključenih i uspjeli – istaknuo je Mario Rajn.

Podsjetimo, u manje od prva tri dana kampanje prikupljeno je čak 5000 američkih dolara, a nakon dostizanja tog iznosa, postavljen je i dostignut sljedeći cilj kojim će se za dodatne 2000 dolara na jesen realizirati izleti učenika prvih razreda svih osnovnih škola Križevaca u Choco bar i Čokolateriju Hedona. To će biti izleti zabavnog i edukativnog karaktera gdje će mališani, osim uživanja u ručno rađenim čokoladnim poslasticama, imati priliku upoznati zaposlenike Hedone.

– Ovim projektom smo pokazali da se uz volju i trud može izravno pomoći lokalnoj zajednici okupljanjem građana oko dobre ideje, a još puno više moći ćemo napraviti za građane i grad u budućnosti – zaključio je Rajn, pozvavši Križevčanke i Križevčane da putem Facebooka ili e-poštom jave građanskoj inicijativi Volim Križevce nove ideje za dobrobit lokalne zajednice koje vrijedi grupno ili na neki drugi način financirati.

Navedimo još da je Udruga osoba s invaliditetom Križevci osnovala Socijalno poduzeće Hedona d.o.o. još u proljeće 2013. godine. Sva ostvarena dobit reinvestira se u zaposlenike, u razvoj njihovih kompetencija i njihovog zadovoljstva, u otvaranje novih radnih mjesta i u sam tehnološki razvoj poduzeća kao i dopunu novih djelatnosti.

Hedona trenutno broji devet zaposlenih, od kojih su šest osobe s invaliditetom, a otvaranje Choco Bara će omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW