Radionica kaligrafije

Upoznajte se s drevnom tehnikom lijepog pisanja, vrstama kaligrafskog alfabeta i alatima poput kista i pera

U posljednjem dijelu radionice naglasak se stavlja na modernu kaligrafiju, dizajn slova i ukrašavanje, ali i na poticanje polaznika da razviju vlastitu viziju i interpretaciju ove drevne tehnike.

09:17h
0
Lijepo pisanje // Foto: inkubator.info

U sklopu petog Street art festivala sutra, u četvrtak u 15 sati svi zainteresirani mogu naučiti osnove i tehniku lijepog pisanja na radionici kaligrafije u Poduzetničkom inkubatoru.

Radionica je zamišljena kao kreativni poligon koji se sastoji od edukativnog i praktičnog dijela. Polaznike će dobiti uvod u svijet lijepog pisanja i specifične estetike kaligrafije, uz poticaj da nakon usvajanja osnova i svladavanja tehnike, kreativno sudjeluju u vlastitoj interpretaciji kaligrafije. Voditelj radionice je Miroslav Petković koji stvara pod pseudonimom Modul Osam.

MARKETING EPODRAVINA.HR

U prvom dijelu radionice polaznicima će se objasniti podrijetlo i povijest kaligrafije, a zatim se prelazi na učenje više vrsta kaligrafskih alfabeta, uz korištenje raznih alata – kistova, pera i nalivpera. U posljednjem dijelu radionice naglasak se stavlja na modernu kaligrafiju, dizajn slova i ukrašavanje, ali i na poticanje polaznika da razviju vlastitu viziju i interpretaciju ove drevne tehnike.

Sudjelovanje na radionici je besplatno no broj sudionika je ograničen, tako da su potrebne prethodne prijave na helena.horvat@inkubator.info do 6. srpnja u 12 sati.

čitam...