bicikliranje

Upoznajte skrivene ljepote kraja uz Bike and Boat Podravina, na zanimljivoj ruti moći ćete kušati najbolje od tradicije

Sve će krenuti iz Đurđevca na biciklima, gdje će najvjerojatnije biti kušanje domaće zlevanke, kao i prošle godine, ali to se još mora potvrditi, otkrio nam je direktor Turističke zajednice područja Dravski peski Alen Janći.

12:59h
0
Foto: TZ područja Dravski peski

Ljubitelji bicikliranja, ukusne hrane, finog vina, prirodnih ljepota i druženja ponovno će doći na svoje. Zašto? Pa 21. lipnja ove godine, dakle za petnaestak dana, ponovno će se održati Bike and Boat Podravina! Za to je opet zaslužna Turistička zajednica područja Dravski peski sa svojim suradnicima TZ Grada Đurđevca, TZ Općine Pitomača, Nippy Adventures i Etno kuća obitelji Karlovčan.

A o čemu se točno radi? U pitanju je vožnja 70 kilometara na biciklu i 11 kilometara brodom, tijekom koje svi koji sudjeluju mogu kušati domaći sir i vina, zlevanku i štrudle, a na brodu će imati priliku ručati!

Sve će krenuti iz Đurđevca na biciklima, gdje će najvjerojatnije biti kušanje domaće zlevanke, kao i prošle godine, ali to se još mora potvrditi, otkrio nam je direktor Turističke zajednice područja Dravski peski Alen Janći. Zatim se ide prema Batinskama, prema jezeru gdje će se kušati domaći sir i vino.

Slijedi vožnja do Brodića, do OPG Karlovčan o kojem smo pisali nedavno. Tamo će na rijeci Dravi sve sudionike dočekati brod koji će ih spustiti 11 kilometara nizvodno do Križnice, a na kojem će ih čekati ručak. Nakon toga slijedi vožnja do Pitomače gdje će se degustirati štrudle, a onda se kreće nazad za Đurđevac.

TZ područja Dravski peski predstavlja ovo kao jedinstvenu prilika za upoznati Podravinu i sve njezine skrivene ljepote, a usput se može uživati u bogatoj ponudi domaćih i tradicionalnih proizvoda, poput vina, sira i kolača.

Ostanite u toku, pratite portal ePodravina i stranice Turističke zajednice područja Dravski peski i uskoro saznajte kako se prijaviti! U fotogaleriji ispod možete pogledati kako je bilo prošle godine.

čitam...