Upozorenje sudionicima u prometu – otkup žitarica

20:33h
0
Kao što je uobičajeno u ovom dijelu godine intenzivnih žetvenih radova, na prilaznim pravcima mjestima otkupa žitarica dolazi do smanjene protočnosti prometa, uz povećano prometovanje traktora s priključnim vozilima i problematiku zaustavljanja istih na kolniku.
Kako bi se osigurala što bolja protočnost prometa i kako ne bi došlo do stradavanja osoba, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke i pripadnici Prometnih jedinica mladeži vršiti će tjelesnu regulaciju prometa na mjestima gdje dolazi do formiranja kolona traktora koji čekaju predaju žitarica na mjestima otkupa.

Također, neprekidno će se vršiti obilazak rečenih prometnica, ali i prometnica u neposrednoj blizini mjesta otkupa žita kako bi se osigurala najviša moguća razina sigurnosti u cestovnom prometu.

Ovim putem upozoravamo vozače traktora da su dužni poštivati postavljenu prometnu signalizaciju te postupati sukladno znacima što ih daju policijski službenici i pripadnici Prometnih jedinica mladeži, odnosno da su dužni postupati po naredbama policijskih službenika izdanih poradi osiguranja protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu.

Molimo vozače traktora da svoja vozila zaustavljaju uz desni rub kolnika vodeći računa da se ostavi dovoljno prostora za kretanje ostalih sudionika u prometu, te da ne zaustavljaju i ne parkiraju svoja vozila u raskrižjima i na taj način onemoguće prometovanje ostalim sudionicima u prometu.

U uvjetima smanjene vidljivosti, a posebice noću, posljednje vozilo u koloni mora biti obavezno osvijetljeno.

Posebno ističemo važnost nekonzumiranja alkoholnih pića za vrijeme upravljanja traktorima i za vrijeme čekanja na predaju žita, kao i nužnost tehničke ispravnosti traktora i priključnih vozila, ističe se u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke.