Uprava RK Podravke o budžetu i razvoju rukometnih škola

21:10h
0
101121-zvezda2

101121-zvezda2-mVoditelj rukometnog pogona Podravke Mato Matijević na sjednici Upravnog odbora kluba iznio je projekciju stručnog rada u klubu i mogućeg razvoja nižih kategorija u tzv. omladinskoj školi. Upravni odbor tom će poslu pristupiti vrlo detaljno.

Razvoj rukometne mladosti je i želja i nužnost, a težit će se istrasirati vlasiti razvojni put takve škole, na novim osnovama, kako bi ona u budućnosti davala profilirane igračice za prvi sastav. To znači da će se mladi talenti uočavati u svim sredinama, ali će se njihov razvoj pratiti u njihovim klubovima i vjerojatno neće biti masovnih dolazaka u Koprivnicu.

Dosadašnji način nije se pokazao previše učinkovitim, a troškovno je velik. U idućih mjesec-dva Upravni odbor će proanalzirati prijedlog i donijeti stav prema novom ustroju tog vrlo važnog segmenta kluba. Nije tajna da omladinski pogon (od pionirki do druge ekipe) stoji između 600 i 700.000 kuna godišnje.

Namicanje tog novca bit će sve teže, što se dalo iščitati iz druge točke dnevnog reda sjednice Upravnog odbora kluba. Naime, pred članovima Uprave bila je projekcija proračuna koja je vrlo restriktivna, a pitanje je hoće li moći biti i takva ili restriktivnija, jer čeka se odluka sponzora, Podravke d.d., o sponzorskoj svoti. Ona, prema sadašnjim saznanjima, neće biti na razini ove godine, već oko 20 posto manja. Bila bi apsolutno dovoljna, kada se iduće godine ne bi moralo otplatiti 1,2 milijuna kuna kredita, koji je dignut radi podmirenja poreza državi, što je naslijeđeni dug i obaveza.

Ništa novo, dakle. Neće biti lako, ali tražit će se mogući novi sponzori-donatori, pokušat će se senzibilizirati i druge, jer europski-svjetski rukomet u svojoj dvorani sigurno košta, ali i pruža zadovoljstvo građanima grada i to nije zanemariva kategorija u prilog postojanja ženskog rukometa u visokoj kvaliteti. Usprkos težnji održavanja kvalitete, nastojat će se štedjeti, kako bi se pokušalo uklopiti u usku odoru zvani budžet za iduću godinu.