Top događanje

[VIDEO] UPRAVO Jako smo tužni, korona nam je uzela Renesansni festival, ove ga godine neće biti!

Kao razlog naveo je pandemiju koronavirusa, a ovaj je nadaleko poznati festival prevelik zalogaj, i organizacijski i financijski, da bi se moglo riskirati.

11:35h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Renesansni festival ove se godine neće održati, upravo je na press konferenciji otkrio direktor koprivničke Turističke zajednice Renato Labazan.

Kao razlog naveo je pandemiju koronavirusa, a ovaj je nadaleko poznati festival prevelik zalogaj, i organizacijski i financijski, da bi se moglo riskirati.

– Svi ste svjesni kriznih vremena, turizam je grana koja je najviše stradala. Jedan segment koji je najviše stradao je industrija događanja. Renesansni festival je značaj dio te industrije, s obzirom na to da se radi o najkompleksnije organiziranoj manifestaciji u Hrvatskoj, a i najboljoj. Zbog nepredvidive situacije koja nas okružuje, nismo ga u mogućnosti organizirati. To smo odlučili i prije ovoga dana. Tu se ne radi samo o riziku od pandemije, nego i drugim razlozima. Naravno da je nama najviši prioritet sigurnost posjetitelja, njih 50.000 iz cijeloga svijeta. Jednostavno ne znamo tko će doći i u kakvom stanju i ne možemo si dozvoliti situaciju da postanemo žarište koronavirusa – rekao je Labazan.

Foto: Ivan Balija
Renato Labazan // Foto: Ivan Balija

– Riječ je o ogromnoj organizaciji, već naveliko kasnimo s tehničkom izvedbom, brojne skupine dolaze iz inozemstva i jednostavno je nemoguće u vrijeme pandemije organizirati tako velik projekt – rekao je Labazan.

Posljednjih tjedana slušamo puno upita i od samih sudionika, ali i građana, o tome zašto se neće održati, a održat će se neka druga događanja u županiji, naveo je Labazan.

– Renesansni festival jedna je od samo dvije proglašene TOP manifestacije u Hrvatskoj i kao takva je preozbiljna i prekompleksna stvar za ove uvjete. Sve ostale manifestacije nisu na tom nivou, što god netko tvrdio. Nismo lokalno događanje, gotovo da smo jedini koji svoju ogromnu posjećenost ne baziramo na koncertima – podsjetio je Labazan.

Izrazio je nadu da će iduće godine moći napraviti manifestaciju koja je dostojna TOP manifestacije u Hrvatskoj, a i to je razlog zašto nisu željeli ove godine raditi polovično. Ipak, simbolično će organizirati Renesansni tjedan tu vrijeme kada se trebao održati Renesansni festival.

Bit će organizirana i nova manifestacija, bazirana na srednjovjekovnom, odnosno renesansom božićnom adventu, koji će biti na trgu ispred Muzeja.

Foto: Ivan Balija
Ksenija Ostriž // Foto: Ivan Balija

Što se tiče Podravskih motiva, koji su odgođeni, prijedlog je da se održe početkom 10. mjeseca i da budu obogaćeni novim sadržajima, odnosno dodat će se sadržaj vezan uz kestene, mošt i gljive.

– S tim elementima mislimo obogatiti Podravske motive i napraviti mnogo atraktivniju manifestaciju nego dosad – rekao je Labazan.

– Turistička zajednica grada Koprivnice bila je izuzetan partner u organizaciji brojnih manifestacija. Dugo smo razmišljali o tome kako i što organizirati ove godine. Idući tjedana ćemo prezentirati sve programe u okviru Ljeta na Zrinskom i sve ostale – najavila je dogradonačelnica Ksenija Ostriž.

Vjerujemo da su osim nas, razočarani brojni posjetitelji, ali i sudionici festivala, te da će ovime nastati velika rupa za kraj ljeta i početak jeseni.

Hoće li biti Renesansnog festivala? Upravo traje presica na tu temu!

Gepostet von Epodravina.hr am Donnerstag, 18. Juni 2020

 

čitam...