Priznanje za Grad

Kao urbana cjelina koja skrbi o ekologiji i uvodi nove tehnologije, Koprivnica proglašena Ambasadorom alternativnih goriva

14:37h
0
ELEN punionica u Koprivnici // Foto: Matija Gudlin

Ponosni smo i drago nam je što je Vijeće prepoznalo grad Koprivnicu kao urbanu sredinu koja skrbi o ekologiji i uvodi nove tehnologije te nam dodijelilo počasni naziv Ambasador alternativnih goriva, rekla je M. Samoborec.

Na sjednici Vijeća Koordinacije za alternativna goriva Jadransko-jonske regije održanoj u Zagrebu, donesena je odluka kojom se Grad Koprivnici dodjeljuje naziv Ambasadora alternativnih goriva 2016. za Grad Koprivnicu kao urbanu cjelinu koja skrbi o ekologiji i uvodi nove tehnologije.


Priznanje je jučer u Stubičkim toplicama u sklopu Foruma & Media festivala Jadransko-jonske regije „Alternativna goriva 2016“, preuzela zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

– Ponosni smo i drago nam je što je Vijeće prepoznalo grad Koprivnicu kao urbanu sredinu koja skrbi o ekologiji i uvodi nove tehnologije te nam dodijelilo počasni naziv Ambasador alternativnih goriva – rekla je M. Samoborec.

Koprivnica danas ima razvijen sustav električnih automobila, koji se sastoji od sedam električnih automobila, pet ELEN punionica za električne automobile, a s oko 200 korisnika. Sustav punionica realiziran je u suradnji s HEP-om te je predstavljao prvi korak u uspostavljanju sustava u cijeloj Hrvatskoj.

– Ovaj ekskluzivni naziv, s jedne strane, predstavlja priznanje za sve dosadašnje aktivnosti i projekte koje smo realizirali na području alternativnih goriva. S druge strane, predstavlja svojevrsnu obavezu da i nadalje, još više i bolje, radimo na tom području i razvijamo već postavljene temelje održivog grada koji će u potpunosti zadovoljavati potrebe svih naših sugrađana – dodala je M. Samoborec.

čitam...