Skupština Klastera pčelara Podravina

Uređuje se nova punionica i nabavljaju strojevi te olakšava prijava na natječaje

Dosad su izvedeni radovi na unutarnjem uređenju objekta, uvedena je komunalna infrastruktura, postavljena je ograda te je uređeno parkiralište, a vrijednost tih radova iznosila je 166.900 kuna.

15:23h
0
Odabrano je novo vodstvo klastera // Foto: djurdjevac.hr

U prostorijama đurđevačke Gradske knjižnice održana je redovna Skupština Klastera pčelara Podravina.

Silvija Lukačin, pročelnica odjela za gospodarstvo prezentirala je pčelarima dosadašnje aktivnosti Grada na uređenju punionice meda.

Grad je otkupio objekt s okolnim zemljištem u poslovnoj zoni A u vrijednosti 259.200 kuna. Dosad su izvedeni radovi na unutarnjem uređenju objekta, uvedena je komunalna infrastruktura, postavljena je ograda te je uređeno parkiralište, a vrijednost tih radova iznosila je 166.900 kuna.

Upravni odbor jednoglasno je donio odluku da je Silvija Lukačin imenovana klaster menadžerom, te je zadužena za vođenje cjelokupnog projekta klastera i pripremu dokumentacije za prijavu na natječaje europskih fondova. Bespovratnim sredstvima nabavit će se potrebna oprema i strojevi za punjenje meda, proizvodnju satnih osnova i pogača za prihranu pčela.

Pčelari dobivaju novu punionicu // Foto: djurdjevac.hr

Radi brendiranja i stvaranja prepoznatljivosti proizvoda na tržištu ugovoreno je i kreiranje oznake kakvoće prehrambenih proizvoda u vrijednosti 156.900 kuna. U izradi su i glavni i tehnološki projekt za punionicu meda u vrijednosti 37.500 kuna.

Grad je dosad u projekt klastera pčelara ukupno uložio oko 583.000 kuna, te na ovaj način potiče razvoj i proširenje pčelarske djelatnosti, nova zapošljavanja, zajedničko plasiranje proizvoda prepoznatljivih i konkurentnih na tržištu.

Na Skupštini su donesene izmjene Statuta kako bi se prilagodio pravilnicima koji definiraju rad proizvođačkih organizacija, te su tako osigurani preduvjeti za uspješnu prijavu na natječaje iz Programa ruralnog razvoja.

Izabrano je i novo vodstvo udruge te je za predsjednika Klastera pčelara izabran Vladimir Šimunic, dok novi Upravni odbor čine Vladimir Šimunic, Josip Pintar, Tomislav Patačko, Josip Filipović i Pero Krešić.

čitam...