Krim istraživanje

USKOK NA NOGAMA Policajac koprivničke policije od dvojice vozača uzeo mito da im ne bi naplatio kaznu za prometne prekršaje

Sumnja se da je 50-godišnjak kao policijski službenik Postaje prometne policije Koprivnica, 16. ožujka u Rasinji, tijekom obavljanja službe tražio i primio mito od 50 eura od vozača teretnog automobila

13:51h
0
policijamartinje
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko–križevačke i Ravnateljstva policije, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcima starih 50 i 53 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Sumnja se da je 50-godišnjak kao policijski službenik Postaje prometne policije Koprivnica, 16. ožujka u Rasinji, tijekom obavljanja službe tražio i primio mito od 50 eura od vozača teretnog automobila, državljanina (37)Republike Srbije, u zamjenu za nesankcioniranje prometnog prekršaja.

Također, sumnja se da je policajac 20. ožujka, u Subotici Podravskoj tijekom obavljanja službe tražio i primio mito od 10 eura od drugoosumnjičenog muškarca (53) vozača teretnog automobila, inače državljanina Srbije i Hrvatske, u zamjenu za nesankcioniranje prometnog prekršaja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te su predani pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenik udaljen je iz službe.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW