NOVI POČETAK

Uskoro građevinska dozvola za Sigurnu kuću, bit će zaposleni stručnjaci koji rade sa žrtvama

Provođenje projekta krenulo je u studenome 2020. godine. Planirano trajanje jest 30 mjeseci.

09:28h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Novi početak naziv je projekta čiji je cilj unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Drugi sastanak projektnog tima održan je jučer u Županijskoj upravi.


U sklopu projekta, za koji iz europskih fondova dolazi 9.233.880,49 kuna, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji s područja Koprivničko-križevačke županije.

Između ostaloga, na sastanku – kojemu su prisustvovali predstavnici županijskog vodstva, projektnih partnera Udruge HERA Križevci i Centra za socijalnu skrb Križevci, te Razvojne agencije PORE, kao i zamjenik župana Ratimir Ljubić – govorilo se o projektnoj dokumentaciji, skorašnjem izdavanju graševinske dozvole i uređenju. Najam, režije, prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za korisnike plaćat će se u sklopu projekta. Kako se predviđa zapošljavanje, tako se govorilo i o natječajima za radna mjesta, ali i edukativnim programima, promotivnoj kampanji, administraciji i radionicama na kojima će se raditi sa žrtvama.

Provođenje projekta, podsjećaju, krenulo je u studenome 2020. godine. Planirano trajanje jest 30 mjeseci.

čitam...