Koprivničko-križevačka županija

Uskoro kreće projekt Edukacija upotrebom javnog prijevoza do održivog razvoja

15:58h
0
Javni prijevoz // Foto: Arhiva
Javni prijevoz // Foto: Arhiva

‘Ukupna vrijednost projekta iznosi 102.000 kuna. Prihvaćeni troškovi projekta su 90.000 kuna, od čega će Fond sufinancirati 80 posto sredstava’, poručili su iz Županije.

Koprivničko-križevačkoj županiji odobrena su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekta EDORA – Edukacija upotrebom javnog prijevoza do održivog razvoja.

“Ukupna vrijednost projekta iznosi 102.000 kuna. Prihvaćeni troškovi projekta su 90.000 kuna, od čega će Fond sufinancirati 80 posto sredstava”, poručili su iz Županije.

Cilj projekta je uspostava modela informiranja osnovnoškolaca i srednjoškolaca i njihovih nastavnika o održivom razvoju i zaštiti okoliša s naglaskom na ekološkim, energetskim i sigurnosnim učincima u prometu.

U projekt će biti uključeno 15 osnovnih škola u kojima će biti održana predavanja o prednostima javnog prijevoza, održivom razvoju i zaštiti okoliša koja će uz ovlaštene predavače držati i 20 mladih edukatora iz koprivničke Srednje škole i đurđevačke Strukovne škole.
Uz neposredni rad s učenicima projekt uključuje i promidžbene aktivnosti te studijsko putovanje mladih edukatora.

 

čitam...
Loading...