Uskoro najveći povijesni spektakl na ovim prostorima

17:59h
0
renesansni

100819-renesansni-mSve je bliži prvi vikend u rujnu, kada će ostacima koprivničke protuturske utvrde šetati dame, kmetovi i kraljevi te zveketati mačevi vitezova i mušketira, odnosno od 4. do 6. rujna na gradskim će se bedemima održavati Renesansni festival.

Novost je da manifestaciju sufinancira Europska unija s trećinom sredstava, a iz koprivničke Turističke zajednice najavljuju najveći povijesni spektakl na ovim prostorima.

 

Renesansni festival okupit će više od 500 kostimiranih sudionika. Sudjelovat će 20-ak viteških skupina – od Koprivničkih mušketira i haramija, preko vitezova i streličara iz cijele Hrvatske, do skupina iz Slovačke, Italije, Slovenije te po prvi puta Mađarske i Češke. Posjetiteljima će 50-ak srednjovjekovnih zanata prezentirati svoje davno zaboravljene vještine, a sve će pratiti glazba i renesansni plesovi.

Podravkini Kraljevski kuhari i ove će godine spremati različite srednjovjekovne delicije, a krčmari će uz pečenog vola posluživati pivo, vino i medovinu. Osim što će proglasiti Koprivnicu Slobodnim kraljevskim gradom, Ludovik Anžuvinac će ubirati štibru i maltarinu od sudionika akcije ‘Kupujmo Hrvatsko’, koje će se i ove godine u vrijeme Renesansnog festivala održavati u Koprivnici.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW