Svečana ceremonija

Uskoro otvorenje Spomenika braniteljima, dolazi i predsjednica

15:30h
0
Spomenik braniteljima // Foto: Matija Gudlin

Dolaze li na otvorenje i generali Mladen Markač te počasni građanin Koprivnice, general Ante Gotovina, za sada se nitko nije izjasnio.

Spomenik braniteljima na koprivničkom Florijanskom trgu i dalje je tema oko koje se vode brojne rasprave, a kako je prva faza radova privedena kraju, odlučuje se o konačnom datumu svečanog otvorenja.

Planirani datum je petak, 22. srpnja, a iz grada su potvrdili da bi ovaj događaj svojim dolaskom trebala upriličiti predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

– Datum otvorenja pokušali smo uskladiti s predsjednicom tako da može prisustvovati događaju – rekao nam je Ivica Jurenec, šef Gradskog odbora za branitelje.

Dolaze li na otvorenje i generali Mladen Markač te počasni građanin Koprivnice general Ante Gotovina, za sada se nitko nije izjasnio.

– S obzirom na trenutno stanje u državi, ne možemo reći ni da će 100 posto doći predsjednica – kaže Jurenec.

Detalji ceremonije otvorenja za sada nisu poznati, no sigurno će nazočiti članovi brojnih braniteljskih udruga s područja županije te drugih gradova, kao i krovnih udruga branitelja.

Radovi na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata tu ne staju, već se u još nekoliko faza nastavlja uređenje cjelokupnog okoliša.