Uskoro sanacija kolnika u Stračevićevoj ulici

09:37h
0
100413-podravka-m

Nakon što je u ljeto 2005. koprivnička Starčevićeva ulica temeljito uređena na potezu od Florijanskog trga do Ivanjske ulice, uskoro bi na red trebao doći i ostatak dionice do Kolodvorske. Ipak, nastavak obnove jedne od najprometnijih ulica u gradu bitno će se razlikovati od prve faze, jer sada neće biti mijenjani i komunalni vodovi pod zemljom, već samo sloj asfalta.

– Popravak će se vršiti na taj način da će se frezanjem, znači posebnim strojem skinuti gornjih pet centimetara ovog lošeg asfalta i oko tri centimetra na biciklističkoj stazi i staviti novi sloj od pet centimetara asfalta. Na taj način će se to dugoročnije riješiti, do trenutka kad bude došlo do veće rekonstrukcije, doznajemo od ravnatelja Županijske uprave za ceste Krešimira Janacha.

Na tu vrstu zahvata u ŽUC-u su se odlučili s jedne strane zbog vrlo lošeg stanja prometnice u Starčevićevoj, a s druge jer nema novca za obimniju rekonstrukciju. Posao bi trebao početi čim se vremenske prilike proljepšaju i temperatura naraste do 15-tak stupnjeva, a iako će tijekom radova trebati više no inače živaca i strpljenja za prometovanje tim dijelom ulice, to barem neće dugo trajati.

– Obzirom da je tu veliki promet, tu je i Podravka i parkirališna mjesta, mi ćemo to tako organizirati tako da ćemo možda čak i sa dva stroja raditi frezanje, tako da to najduže sedam dana može potrajati. Na ruku nam ide i to što i naš izvođač sada nema nekih drugih radova, tako da svi raspoloživi strojevi i vozila mogu biti ovdje, dodao je K. Janach.
Ravnatelj Krešimir Janach očekuje da će popravak ceste u Starčevićevoj ŽUC koštati između 400 i 500 tisuća kuna.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr