Širenje javnog prijevoza

Uskoro se uvodi druga linija električnih autobusa, pogledajte kojom ćete se relacijom moći besplatno voziti

Električni mini autobusi javnosti su predstavljeni prije otprilike dvije godine. Grad ih je nabavio u sklopu projekta Civitas Dyn@mo. Mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

15:30h
0
Električni mini autobusi prije prve probne vožnje ispred Gradske vijećnice // Foto: Koprivnica.net
S predstavljanja autobusa prije dvije godine // Foto: Koprivnica.net

U izradi je projekt koji se odnosi na besplatni javni prijevoz električnim autobusima na dvije linije u Koprivnici. Potvrdili su nam to u koprivničkom Komunalcu. Do sad su se zainteresirani putnici mogli voziti besplatno na relaciji Kampus – Starigrad i nazad.


No, potrebno je od Koprivničko-križevačke županije dobiti licencu za obavljanje usluga gradskog prijevoza da bi se autobuse opet moglo staviti u funkciju.

Projektom je predviđeno da će autobusi voziti na relaciji Autobusni kolodvor – Kampus – Autobusni kolodvor sa stajalištima na autobusnom kolodvoru, u centru kod zgrade Županije pa kod Opće bolnice, Stadiona pa do Kampusa.

Druga linija planirana je na relaciji Autobusni kolodvor – Starigrad – Autobusni kolodvor sa stajalištem na autobusnom kolodvoru, kod Podravke, Opće bolnice, kod TC Super nova te u Ulici Pod Lipama i Ulici Širovice u Starigradu.

– Također, postoje statistički podaci o vožnjama u prethodnim razdobljima koje su dobivene od Grada Koprivnice. Komunalac će po dobivanju licenci započeti s prijevozom te će se do kraja godine znati koliko su spomenute linije isplative – piše u odgovoru pristiglom od Komunalca.

Podsjetimo, električni mini autobusi javnosti su predstavljeni prije otprilike dvije godine. Grad ih je nabavio u sklopu projekta Civitas Dyn@mo. Mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

čitam...