Uspjeh // Bend Začarani planet s pjesmom Rock and roll na Dravi u subotu na Dječjoj TV

07:55h
0
Članovi benda s voditeljicom Dječje TV Unom Zima

Začarani planet, dječji bend koji čine klinci iz Osnovne škole Ferdinandovac te Osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca, sa svojom pjesmom Rock and roll na Dravi ove će subote biti uvršten u top-listu Dječje televizije!

Otkrila nam je to njihova učiteljica glazbene kulture i voditeljica Dijana Habijanec. Začarani planet jedini je dječji komercijalni bend u Hrvatskoj, te jedini u županiji koji je uspio snimiti profesionalni videospot na Dječjoj televiziji. Bend čine izrazito talentirani učenici, 12-godišnjaci i 13-godišnjaci, i to: Mateja Mađerek (vokal i gitara), Tomislav Matica (vokal i brač), Luka Mesarov (klavijature), Karlo Hrženjak (električna gitara), Mislav Cik (električna gitara) i Matej Petrović (bubnjevi). Većina ih pohađa privatne satove glazbe, dok je mali broj samouk.

– Oni ne mogu pohađati glazbenu školu, jer je mjesečna cijena glazbene škole djece iz Đurđevca 300 kuna, ostalo financira Grad. Kako oni nisu iz grada, cijena za njih iznosi preko tisuću kuna – rekla je Habijanec.
Usprkos velikoj popularnosti „narodnjaka” u Hrvatskoj, ova djeca slušaju rock.

– Pišući i sama pomalo pjesme i tekstove „za svoju dušu”, uglavnom zabavnog karaktera, napisala sam tekst dječje pjesme Rock and roll na Dravi, te uz pomoć svog bivšeg učenika, danas šenaestogodišnjaka, Matije Kucelja iz Kalinovca, koji ju je uglazbio, javila se želja da je i snimimo, pa je prvobitna snimka iste pjesme bila probna demo snimka u aranžmanu njegova prijatelja Luke Đuriševića iz Pitomače. Pjevali su je Tomislav Matica iz Kalinovca i Mateja Mađerek iz Novog Virja, dva člana Začaranog planeta, dvije zvjezdice nevjerojatnih glasovnih sposobnosti. Pjesmu smo poslali na natječaj na Međunarodni festival KuKuriček i samo mi znamo koje je veselje u nama prevladalo kada smo čuli da je pjesma odabrana za festival. Nismo se ni snašli, a već smo završili u profesionalnom studiju na snimanju pjesme – rekla je Habijanec.

Sve rezultate postigli su sami, svojim talentom, upornošću i velikom ljubavi prema glazbi.
– Snimanja u profesionalnom studiju iziskuju velike troškove, od same izrade matrice i glasova, pa sve do troškova prijevoza. Financiramo se za sada isključivo sami, odnosno od moje učiteljske plaće – navodi Dijana Habijanec.

Da bi uopće nastao videospot, trebale su im fotografije djece, mjesta i škole, što su sami izradili, te su se čak i fotografirali na Dravi s instrumentima. Ovi talentirani mališani i predivna učiteljica puni su planova za budućnost, pa se tako pripremaju za snimanje pjesme pod nazivom Eko škola Ferdinandovac, koja je mnogo puta nagrađivana zbog svog ekovrta, te čuva starinske običaje i ugošćuje učenike iz cijele Hrvatske koji se natječu svojim ekofotografijama.

– Himna će biti raspisana na tri jezika, hrvatskom, engleskom i njemačkom, a autori pjesme su ravnatelj Osnovne škole Ferdinandovac, Slavko Kenđelić, koji već duže vrijeme samostalno izdaje vlastite knjige različitih tematika, učiteljica glazbene kulture Dijana Habijanec te Igor Drvenkar Iggy, član grupe Black tatto benda – kaže Habijanec.

Svi članovi školskog kolektiva osmislili su i projekt koji će tu pjesmu popratiti videospotom. Nakon toga, pjesmu će poslati na razne natječaje u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

No, prije toga, o ovom će bendu Dječja TV napraviti dodatni prilog. Tako 11.listopada u školu dolaze poznati redatelj Željko Zima, sa svojom kćeri Unom, voditeljicom Dječje televizije. Obići će oba sela, budući da mali genijalci žive u Ferdinandovcu i Kalinovcu.